Actualització de seguretat per a Chrome que no podem obviar

Compartir

Google publica la versió 48.0.2564.109, la qual tapa forats de seguretat en les tres plataformes d’escriptori, que podrien dur un atacant a prendre el control de la màquina afectada.

Ets usuari del navegador Chrome de Google? Doncs t’hauries d’assegurar que en tots els ordinadors o tauletes tàctils/híbrids convertibles en els quals el tinguis instal·lat, aquest estigui a la versió 48.0.2564.109 .

Per què? Doncs perquè aquesta versió corregeix una sèrie de problemes de seguretat, presents tant en Windows, com en Mac OS X i en GNU/Linux, que poden permetre a un atacant el prendre el control de la màquina afectada, és a dir, del nostre ordinador. I, en prendre’n el control, fer-ne tot el que vulguin.

En principi, la funcionalitat d’auto-actualització de Google Chrome ja hauria de fer el fet de manera desatesa, és a dir, sense que l’usuari s’hagi de preocupar per actualitzar explícitament el programa.

De qualsevol manera, si volem comprovar quina versió de Google Chrome tenim instal·lada, és molt fàcil fer-ho: tan sols ens cal desplegar el menú que trobem a la part superior dreta de la interficie del navegador, en forma de tres barres horitzontals, i fer clic sobre l’opció “Configuració“:

Buscant la configuració de Chrome

El navegador ens obrirà llavors una nova finestra amb les opcions de configuració, en la qual haurem de buscar a mà esquerra l’opció “Quant a” i fer-hi clic:

Buscant la informació sobre la versió de Chrome

Immediatament ens hauria de mostrar la informació sobre la versió i actualitzar el programari si no està instal·lada la darrera versió:

Informació sobre la versió de Chrome

Informació sobre la versió de Chrome

Guillem Alsina
Etiquetes: