Així pots contribuir a millorar la cobertura mòbil a Catalunya

Tres imatges diferents de l'app Cobertura Mòbil
Compartir

Una app de la Generalitat permet recollir dades, de manera anònima, de l’estat de la cobertura al país.

Tinc problemes a casa. De cobertura. Amb el mòbil… i de ben segur que no sóc l’únic. Us estic explicant un cas real i no pas un exemple inventat: estant a casa meva, puc parlar còmodament pel mòbil si m’enganxo a les finestres exteriors, però a la que em moc cap a la banda contrària… la cosa davalla fins a quedar-me, de vegades, sense cap mena de cobertura.

Per això, en aquest passat Mobile World Congress, la Generalitat va presentar l’aplicació Cobertura Mòbil, amb la qual pretén mapejar la cobertura existent a Catalunya per tal d’anar-la millorant amb l’objectiu d’aconseguir una cobertura total.

Es troba disponible per a les dues plataformes majoritàries en el mercat, iOS (Apple iPhone) i Android, podent ser descarregada des de les respectives botigues d’aplicacions.

Un cop instal·lada l’app i quan hi entrem per primera vegada, aquesta ens mostra en primer lloc les condicions legals d’ús per a, seguidament, passar a demanar-nos l’activació del GPS del terminal en cas que no el tinguem ja activat per defecte.

Les condicions d'ús de l'aplicació (clic per a ampliar)

Les condicions d’ús de l’aplicació (clic per a ampliar)

Una de les primeres coses que ens demana fer és activar el GPS (clic per a ampliar)

Una de les primeres coses que ens demana fer és activar el GPS (clic per a ampliar)

Mentre es troba activa, l’app Cobertura Mòbil indica que està treballant mitjançant una icona a la part esquerra de la barra superior d’estat de la interfície gràfica, una icona en forma circular.

Segons informa la Generalitat en el recull de qüestions freqüents (FAQ per les seves sigles en anglès) sobre l’aplicació, les dades es recullen i s’envien de manera anònima, sense possibilitat d’identificar a posteriori de manera unívoca el terminal des del qual s’han recollir i la persona que ho ha fet.

El mapa resultant de les dades que recull Cobertura Mòbil es pot veure a la mateixa web de l’aplicació; sobre un mapa físic de Catalunya, s’hi pinten en colors les diferents cobertures, que van des d’un to verd clar per indicar una cobertura total fins al vermell per indicar baixa cobertura, passant pel groc per indicar cobertura mitjana. La manca de cobertura s’indica amb un autoexplicatiu color negre.

Aquesta mateixa informació gràfica també la podem consultar directament a l’app.

El mapa de cobertures mòbils, vist a l'app (clic per a ampliar)

El mapa de cobertures mòbils, vist a l’app (clic per a ampliar)

Les dades recollides separen la informació per operadora i tecnologia de connexió emprada (2G, 3G i 4G), el que permet a posteriori exigir a les operadores la millora de les seves infraestructures per tal de dotar de més cobertura el territori.

Guillem Alsina
Etiquetes: