Akamai accelera el núvol de Google

Fotografia de Blaise Alleyne a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Ambdues empreses arriben a un acord per a què Akamai serveixi continguts allotjats al núvol de la multinacional nord-americana.

Akamai, l’empresa que manté la xarxa d’entrega de continguts en línia més gran del món, ha arribat a un acord amb Google per tal de servir els continguts que aquesta darrera tingui allotjats al seu núvol. En definitiva, accelerar l’accés dels usuaris que tenen arxius allotjats a Google Drive, per exemple.

L’especialització d’Akamai és segmentar el món en regions, instal·lant centres de dades en cadascuna d’aquestes regions segmentades, en cadascun dels quals es replica el contingut de tercers.

D’aquesta manera, quan un usuari d’Europa, per exemple, es connecta per demanar un contingut com ara una pel·lícula, aquest és proporcionat al seu ordinador des d’un servidor d’Akamai ubicat al continent europeu, el més proper en termes d’eficiència a l’ordinador des del qual s’estigui demanant.

D’aquesta manera, no només es serveix el contingut a més velocitat, si no que també es fa d’una manera més directa, sense donar tants salts ni voltes com costuma a passar amb els recursos propis de cada empresa.

Aquest acord es signa en el marc del Programa d’Interconnexió de Google, amb el qual la multinacional californiana busca crear una xarxa global més eficient, facilitant la interoperativitat amb altres empreses clau en la infraestructura global d’Internet, i facilitant un accés més ràpid als seus serveis als internautes.

Imatge de portada de Blaise Alleyne a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: