Als EUA se’ls acaben les adreces IPv4

Fotografia de Thierry Ehrmann a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La lentitud en el desplegament de l’IPv6 podria comportar alguns problemes, malgrat que és molt poc probable que algú es quedi sense accedir a internet.

Akamai, empresa dedicada a l’entrega de continguts, ha presentat el seu informe sobre l’estat d’internet corresponent al tercer trimestre de l’any, en el qual s’informa que els Estats Units ja han esgotat les adreces IPv4 que tenien assignades, segons afirmen des del seu RIR (Regional Internet Registry, Registre Regional d’Internet).

Això no significa necessàriament que no es puguin donar d’alta nous internautes, però si que pot comportar problemes a algunes operadores.

Hem de pensar que no necessitem una adreça IP única per a cada persona o cada dispositiu que es connecta, si no que la necessitem per a cada connexió de sortida a la xarxa.

Així, per exemple, si a casa nostra hi tenim un router al qual hi connectem dos ordinadors, un smart TV, una tauleta tàctil i un parell de smartphones que accedeixen al Wi-Fi mentre som a casa, tan sols necessitarem una adreça IPv4, la que emprarà el router per a identificar-se a la xarxa, ja que els dispositius connectats faran servir adreces internes a la xarxa.

L’IPv4 ja disposa d’un successor, l’IPv6, però la seva entrada en servei s’està realitzant progressivament i a un ritme més lent que l’esperat.

Així, un dels països més avançats en el seu desplegament és Bèlgica, però només un terç dels accesos a internet d’aquest país arriben des d’una adreça IPv6.

Com a empresa líder a nivell mundial en l’entrega de continguts, Akamai es troba en una posició inmillorable per valorar el desplegament de l’IPv6 i els problemes actuals que pateix internet.

Imatge de portada de Thierry Ehrmann a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: