Amazon escull Catalunya per a la seva logística

Compartir

La multinacional nord-americana materialitza l’adquisició d’una parcel·la a El Prat de Llobregat per construir-hi una nau de logística que donarà feina a 1.500 persones.

El 2017 obrirà a El Prat de Llobregat una nova i gegantina infraestructura logística d’Amazon sobre una parcel·la que ocupa 150.000 metres quadrats, l’adquisició de la qual per part de la multinacional nord-americana va ser anunciada ahir, amb un preu de 30 milions que s’han de restar dels 200 que suposarà la inversió total de l’empresa en aquest centre.

Pel que se’n sap, el centre començarà la seva activitat amb 500 treballadors, però podrà arribar a contractar-ne fins a 1.500.

La ubicació escollida, a tocar de l’aeroport i prop del port marítim de la ciutat, ha estat destacada per Amazon com un lloc estratègic per servir al sud d’Europa. La Generalitat ha fet una forta aposta aquests darrers anys per potenciar Catalunya com un centre logístic per a la regió del sud del continent europeu gràcies a la seva ubicació i infraestructures, i els resultats els estem veient ara en aquesta inversió entre d’altres.

Està previst que el nou centre d’Amazon entri en servei la tardor de l’any vinent.

Imatge generada per ordinador de la futura nau d'Amazon

Imatge generada per ordinador de la futura nau d’Amazon

Grans inversions… tot i el procés

Malgrat les nombroses veus, tant del sector empresarial, com de la premsa o els polítics unionistes, la inversió estrangera a Catalunya no només no s’ha aturat, sinó que puja tal com indiquen tots els números.

La inversió tecnològica, amb el gran pol atractor en el qual s’ha convertit Barcelona mercès a l’aparador que representa el Mobile World Congress, constitueix una part important del flux de diners fruit de l’aposta que des de fora es fa pel país.

Amazon no serà l’única que desembarcarà a Catalunya al llarg dels propers mesos; fa tan sols unes setmanes coneixíem que la multinacional japonesa Nintendo havia escollit Tarragona per fixar-hi la seva base logística per al sud d’Europa.

I la mateixa Amazon té previst obrir un altre centre logístic, aquest cop al centre de la capital catalana, que destinarà als lliuraments express, és a dir, els que han de ser entregats el mateix dia.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: