Amical Wikimedia alerta: dues setmanes per salvar la llibertat de panorama

Compartir

Aquesta és la primera reacció a l’aprovació d’un informe de la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu, que si s’aprova pel conjunt del Parlament el proper dijous 9 de juliol servirà de base per abolir la llibertat de panorama, amb un impacte greu sobre la Viquipèdia, les editorials, els creadors de contingut educatiu i els mitjans de comunicació.

Amical Wikimedia ha començat a contactar amb els eurodiputats dels territoris de parla catalana i anima a tothom a interpel·lar-los fent veure la importància de l’assumpte pel dia a dia de la majoria de la ciutadania i la necessitat de suprimir aquesta esmena de l’informe. A més, des d’Amical Wikimedia s’està articipant en el debat a escala europea per considerar les mesures adients que calgui prendre durant aquestes tres setmanes abans de la votació de tot el Parlament Europeu.

El Sindicat de la Imatge i el Capítol Català de la Internet Society, primers suports per salvar la llibertat de panorama

Suports. El Sindicat de la Imatge UPIFC, que agrupa els fotògrafs catalans, ha fet arribar el “suport total” a la campanya en defensa de la llibertat de panorama i la seva “més radical oposició a qualsevol restricció en aquest sentit”. “Es tracta d’una més de les mesures europees restrictives i absurdes que tindria un impacte negatiu molt important en nombroses vessants de la fotografia, els mitjans de comunicació, els llibres de text, etc. i, més en general, en la cultura i el coneixement” També s’ha posicionat el Capítol Català de la Internet Society (ISOC-CAT), format per persones que volen ajudar a desenvolupar Internet en l’àmbit catalanoparlant.

Eurodiputats. Amical Wikimedia va enviar una carta als eurodiputats dels territoris de parla catalana. Seguint la voluntat de transparència, es fan públiques les respostes a favor de la llibertat de panorama de CDC (ALDE) i del grup dels Verds/ALE, que inclou ERC, ICV i Compromís. Fins al moment, no s’ha rebut resposta oficial d’UDC, ni del PP, ni PSOE, ni C’s ni IU.

Primeres accions a la Viquipèdia. A nivell europeu, la Viquipèdia ha incorporat bàner alertant que milers d’imatges podrien desaparèixer de la Viquipèdia si s’aboleix la llibertat de panorama.

Podeu trobar més informació detallada i il·lustrada, aquí.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)