Amsterdam acollirà el segon Fòrum de la 5G

Compartir

Temes com la legislació sobre freqüències per disponibilitzar les necessàries, o les noves aplicacions que puguin portar les altes velocitats de connectivitat, centraran les sessions.

Aquests propers 24 i 25 de juny la capital holandesa serà l’escenari del primer congrés dedicat íntegrament a la propera generació de telefonia mòbil i connectivitat a Internet, la 5G.

El 5G World Summit està patrocinat per empreses importants en el món de la connectivitat en mobilitat com Nokia, ZTE, Huawei o Qualcomm.

A l’esdeveniment hi assistiran representants d’operadores, proveïdors d’infraestructures i dispositius, i comunitats acadèmiques, per tal de discutir el futur de la connectivitat 5G, que a poc a poc va fent camí.

Aquest any, en el Mobile World Congress, la Unió Europea (que busca erigir-se en un dels jugadors clau del futur d’aquesta nova generació de connectivitat) ja va exposar com es troba el desenvolupament de la 5G, en una roda de premsa en la qual tots els participants van posar especial èmfasi en el mateix problema: el de l’espectre.

És, per tant, factible pensar que aquest tema serà un dels que centrin les ponències i discussions a la reunió d’Amsterdam. Els serveis que les noves velocitats proporcionaran també seran l’objectiu de la trobada.

L’organització ha indicat que, durant el Summit es coneixeran les darreres novetats en estàndards i legislació, així com els casos d’estudi publicats per les operadores asiàtiques líders (Corea del Sud i el Japó també busquen el lideratge en aquesta cursa), com SK Telecom, LG U+ o NTT DoCoMo.

Tendències com la virtualització de les xarxes de comunicacions també tocaran de ple el futur de la 5G, i aquesta habilitarà més aplicacions en camps com la Internet de les coses (IOT per les sigles en anglès).

Guillem Alsina
Etiquetes: