Apple confirma esdeveniment per al proper dia 9, què hi podrem veure?

Rètol a l'entrada del campus d'Apple. Imatge de Dennis Brekke a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Des de la nova generació de l’iPhone fins al possible rellotge intel·ligent de la companyia, les possibilitats apunten a diversos productes que els de Cupertino podrien presentar el proper dimarts.

Si bé no ho ha fet oficial de manera pública, la companyia de la poma mossegada ha confirmat als mitjans de comunicació la celebració d’un esdeveniment aquest proper dimarts dia 9, que es celebrarà a la ciutat californiana de Cupertino, la mateixa que allotja la seu central de l’empresa.

Serà, sens cap mena de dubte, una presentació de productes, però quins?

La inevitable rumorologia ja fa temps que funciona a ple rendiment, i molts llocs web han anat publicant al llarg dels darrers mesos suposades imatges filtrades de com serà la nova generació de l’iPhone, que amb bona lògica hauria de rebre el nom d’iPhone 6 seguint la nomenclatura marcada per la companyia.

És probablement l’aposta més segura pel que fa al contingut de l’esdeveniment doncs, per dates, tocaria aviat presentar el successor als iPhone 5S i 5C. Malgrat que en els darrers dos anys aquesta presentació s’ha celebrat els dies 20 i 21 de setembre, no seria el primer cop que Apple ensenya al món els nous iPhone una mica abans de fer l’any respecte al darrer llançament.

Per a aquesta nova tongada del seu smartphone, els rumors que sonen amb més insistència parlen de dos exemplars com en el cas dels 5S i 5C, un amb una pantalla de 4,7” i un altre que superaria les 5”.

Per altra banda, les noves versions de les seves plataformes de programari, iOS 8 i Mac OS X 10.10 Yosemite (mòbil i sobretaula respectivament), que fins ara estaven disponibles en versió de desenvolupament, podrien ser mostrades en la seva versió final i anunciada la data en la qual es començaran a desplegar.

També podríem veure una nova generació de l’Apple TV, el set-top box de la companyia, del qual es rumoreja que incorporarà Siri per poder-li donar ordres per veu. Els smart TV de la competència com ara els de Samsung, ja inclouen aquesta possibilitat amb els seus propis programes de reconeixement d’ordres verbals.

De la gamma iPod no se n’ha dit res, i no entra a priori dins de les travesses, ja que les funcions de reproducció de vídeo i música en dispositius mòbils teòricament ja les assumeix la gamma iPhone/iPad, malgrat que hi ha casos en que els usuaris encara prefereixen un petit reproductor dedicat, com en el dels amants del running.

Finalment, la pièce de résistance de la rumorologia, un gàdget del qual ja fa temps que se’n venen sentint rumors, és l’iWatch, el rellotge intel·ligent (smartwatch) de la companyia de Cupertino.

No només se’n desconeix l’aspecte, si no que ni tan sols hi ha seguretat que Apple hi hagi treballat realment o tingui intenció de llançar-lo, més enllà de rumors, i suposats registres de propietat intel·lectual i copyright sobre el nom, malgrat que fins i tot els grans mitjans dedicats a la tecnologia amb accés a les més altes instàncies de les empreses fabricants, el donen com a segur.

Què es presentarà finalment la setmana vinent? Amb Apple sempre es fa difícil de dir, malgrat que ja fa uns quants anys que els rumors publicats en llocs web “destripen” la majoria de les novetats abans de que siguin presentades.

Personalment, aposto per la nova generació de l’iPhone, les versions definitives de l’iOS 8 i el Mac OS X 10.10, el nou Apple TV i, en darrera posició, el rellotge intel·ligent.

Una mica més d’una setmana i comptant…

Imatge que il·lustra aquest article de Dennis Brekke a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: