Apple, Facebook i Snapchat afegiran encriptació als seus serveis

Compartir

Com a resultat de l’enfrontament entre Apple i l’FBI, les grans companyies nord-americanes dotaran de més capacitats d’encriptació els seus serveis, segons revela The Guardian.

El rotatiu britànic afirma que diverses companyies de serveis en línia dels Estats Units estan prenent bona nota de les disputes entre Apple i l’FBI, inclosa la mateixa companyia de la poma mossegada, i considerant en incloure més possibilitats d’encriptació i més exigents per als seus usuaris.

Això voldria dir que la nostra informació quedaria més protegida en aquests serveis.

La primera a fer-ho serà Facebook, a través del seu servei de missatgeria instantània WhatsApp, el qual incorporarà encriptació per a les trucades de veu. A més, Facebook també estaria sospesant introduir un factor d’encriptació en el seu Messenger, el programa de missatgeria instantània multiplataforma que funciona a través de la xarxa social.

Aquesta tecnologia d’encriptació s’introduirà als serveis en línia de les companyies de manera transparent als usuaris, és a dir, que aquests gaudiran dels beneficis d’una comunicació segura, però sense haver-se de preocupar pels detalls de fer servir activament els mecanismes d’encriptació, que ja vindran afegits al programari i actuaran sense que des del punt de vista dels usuaris se’ls noti.

Tot això –i segons continua explicant el Guardian– al bell mig d’una polèmica que està portant el senat a discutir sobre el marc legal de l’encriptació en els serveis en línia.

Dos dels senadors nord-americans estan preparant un projecte de llei que permetrà seure a la banqueta dels acusats les companyies que emprin encriptació forta en els seus productes i no puguin o vulguin proporcionar a les autoritats una manera de desencriptar les comunicacions per tal de poder-les llegir.

Els qui promouen la llei s’escuden en el fet de poder investigar casos de terrorisme entre d’altres que violin la llei, mentre que les companyies defensarien la privacitat dels usuaris dels seus productes.

Guillem Alsina
Etiquetes: