Asus presenta el seu router més ràpid

Compartir

Concebut per a gamers, l’RT-AC5300 és un router tribanda que ofereix fins a 5.334 Mbit/s.

Una connectivitat fluida a internet és, ara per ara, desitjable per a tothom, però un punt crític si ens referim als aficionats als vídeojocs que juguen online amb altres jugadors, ja que una mica de “lag” (petits retards en la connexió que congelen l’acció del joc i que poden donar lloc a que un altre participant els “mati”, els marqui un gol o els avanci en una corba) pot arruinar l’experiència encara que l’ordinador o la videoconsola siguin prou potents per executar els jocs més exigents.

És per això que existeix una categoria de routers o dispositius d’accés a internet pensats per a gamers, per garantir la millor qualitat i la màxima velocitat de l’enllaç sense fils a la xarxa de xarxes, una categoria en la qual s’hi inscriu el darrer llançament d’Asus, l’RT-AC5300.

Empra la darrera tecnologia NitroQAM de Broadcom, amb una configuració d’antenes MIMO 4×4, el que significa que de les vuit antenes que posseeix, quatre emeten i quatre reben. Treballa en tres bandes diferents (dues de 5 GHz i una de 2,4 GHz), i és capaç d’arribar a una velocitat de 5.334 Mbit/s sempre i quan el dispositiu client (l’ordinador que s’hi connecta) sigui compatible amb la tecnologia NitroQAM.

Clarament enfocat al gaming, l’RT-AC5300 inclou l’accelerador GPN (de Gamers Private Network) de WTFast, un programari que sel·lecciona de manera automàtica la ruta més eficient per al tràfic d’aquelles dades associades amb els videojocs, reduïnt amb això el temps que triga la informació en viatjar des de l’ordinador fins als servidors que proporcionen la partida que s’està jugant.

Si enlloc de connectar-nos per Wi-Fi, ens connectem per cable al dispositiu -una opció que molts aficionats als jocs prefereixen ja que dóna velocitats més altes i és més estable i segura- podem combinar els dos ports Ethernet del router per a gaudir d’una connexió de fins a 2 Gbps de velocitat.

El preu de venda al públic recomanat de l’Asus RT-AC5300 està en consonància amb les capacitats de vanguarda que ofereix: 449 € IVA inclòs. La seva disponibilitat és immediata.

Guillem Alsina
Etiquetes: