Avast roba amb Wi-Fi gratuït més de 4.000 dispositius durant el MWC

Compartir

Article original publicat per Carles Rabadà a Inexperts.cat, modificat per Guillem Alsina

Tal i com ho llegiu: Avast ha robat, mitjançant un Wi-Fi gratuït, dades privades de 4.000 dispositius durant 4 hores del Mobile World Congress.

A vegades hem de començar a fer cas del que diu un amic de veritat. El Wi-Fi gratuït sempre pot tenir la cara B i Avast ho ha volgut explicar i ensenyar durant el Mobile World Congress de Barcelona.

Només cal tenir un Wi-Fi gratuït i estar en un lloc clau. La mateixa companyia explica que els hi ha semblat interessant explicar que l’únic que fa falta per superar qualsevol sistema de seguretat és oferir una cosa sense cost.

Durant el pre-Mobile, Avast va oferir dins de l’aeroport de Barcelona un seguit de punts de connexió Wi-Fi sense contrasenya i sense cost. Els dos primers tenien el nom de Mobile World Congress 2016 i l’altre Free Airport WiFi.

La conseqüència fou la connexió de 2.000 usuaris en menys de quatre hores. La sorpresa va ser que en aquests dispositius que van utilitzar el Wi-Fi trampa van ser detectats dispositius que encara no havien estat presentats oficialment. A més, detallen que en emprar noms repetitius com el de Free Airport WiFi, els dispositius que ja s’havien connectat en un WiFi amb aquell nom s’autoconnectaven i estaven disponibles per obtenir la informació que vulguin en aquell moment.

La companyia aclareix que no va guardar cap tipus d’informació dels dispositius i que només van escanejar el tràfic que passava per la xarxa i obtenir conclusions interessants com aquestes:

  • La gran majoria utilitzava iOS com a dispositiu (50%), Android amb un (42%) i un 6% per a Windows Phone.
  • L’ús més requerit pels usuaris que van gaudir del Wi-Fi trampa va ser Google i clients de correu.
  • Més de la meitat dels dispositius tenien instal·lada l’aplicació de Facebook i la de Twitter menys del 5% del total.

La conclusió d’Avast

La prova no va ser per amor al Wi-Fi. El 40% dels dispositius no van ser vulnerats. Com pot ser? Segons Singh, utilitzen VPN’s (virtual private network). A més, han aprofitat per promocionar aplicacions com SecureLine VPN (Android o iOS) o SecureME per xifrar el teu Wi-Fi mitjançant un iPhone.

Desconfieu de qualsevol Wi-Fi, paraula del vostre amic informàtic.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: