8 beneficis de l’aigua de coco

beneficis-de-laigua-de-coco
Compartir

Què has sentit sobre els beneficis de l’aigua de coco? Primer de tot, has de saber que l’aigua de coco és coneguda com la beguda per excel·lència per a esportistes d’alt rendiment. Això es deu justament a tots els beneficis que la fan una superfood i, des d’YCOM, t’expliquem a continuació.

Què és l’aigua de coco?

L’aigua de coco és un líquid clar que es produeix dins dels cocos verds de forma natural. Està format per un 94% d’aigua, més una alta quantitat de minerals, vitamines i elements nutritius.

1. Excel·lent font de nutrients

El primer dels beneficis de l’aigua de coco és que resulta una opció bona, fàcil i eficaç per obtenir minerals i vitamines. Una tassa d’aigua de coco conté al voltant de:

 • 9 grams de carbohidrats
 • 3 grams de fibra
 • 2 grams de proteïna
 • 46 calories
 • Vitamina C
 • Magnesi
 • Potassi
 • Sodi
 • Calci

2. Ajuda a controlar el teu pes

Un altre dels beneficis de l’aigua de coco és que és baixa en calories però dolça. Per aquest motiu és perfecta per substituir refrescs, sucs comercials i altres begudes enllaunades.

A més, el seu alt contingut d’antioxidants afavoreix el manteniment de l’aspecte jovial en l’àmbit estètic. A causa que l’aigua de coco conté alts nivells de sucre i sodi, et recomanem no prendre-la a l’excés.

L’ideal és beure una tassa (250 ml) al dia. Si vols aprofitar el seu sabor dolç, combina aquesta tassa d’aigua de coco amb un litre d’aigua.

3. Té propietats antioxidants

Els radicals lliures són molècules inestables que es produeixen dins de les teves cèl·lules durant el metabolisme. Quan hi ha massa radicals lliures es diu que el cos està en un estat d’estrès oxidatiu.

Aquest estat pot danyar les cèl·lules i augmentar el risc de patir alguna malaltia. Per sort, un altre dels beneficis de l’aigua de coco és que conté antioxidants que combaten els radicals lliures.

4. L’aigua de coco hidrata el teu cos

Entre els beneficis de l’aigua de coco, trobem el seu alt contingut d’electròlits. Aquests són minerals que requereix el cos per mantenir un balanç de líquids. Aquests són perfectes per hidratar-te després de rutines esportives extenuants. Els electròlits que t’aporta l’aigua de coco són:

 • Magnesi
 • Sodi
 • Calci
 • Potassi

5. Ajuda a reduir els teus nivells de pressió arterial

L’alt contingut de potassi en l’aigua de coco afavoreix la pressió arterial. Tan sols 1 tassa d’aquest líquid t’aporta 600 mg d’aquest mineral. Recorda que, a més de consumir aigua de coco, és important que t’exercitis i cuidis la teva alimentació.

6. Controla els nivells de glucosa

Ets diabètic? En aquest cas, t’encantarà saber que un altre dels beneficis de l’aigua de coco és la seva capacitat per controlar els nivells de sucre en sang. Com que és una bona font de magnesi, millora la sensibilitat del cos a la insulina.

Una bona idea per evitar els pics de glucosa és utilitzar l’aigua de coco com a base dels teus batuts verds. En aquest cas, inclou dues porcions de vegetals i omet afegir fruita.

7. Evita els maldecaps i la ressaca

Quan prens alcohol, el teu cos perd aigua i electròlits. Això provoca que l’endemà et sentis assedegat/da, cansat/ada, amb mal de cap i nàusees. Un got d’aigua de coco pot fer-te sentir millor ràpidament.

En cas que tinguis mal de cap que no és causat per l’alcohol, l’aigua de coco segueix sent d’ajuda. Els seus electròlits són els que en disminuiran les molèsties.

8. Prevé els càlculs renals

Ingerir una quantitat suficient de líquid és important per a la prevenció de càlculs renals. Encara que l’aigua pura és una gran opció, no a tots ens agrada. En aquest cas estàs de sort!

Els càlculs renals es formen quan el calci, l’oxalat i altres compostos s’acumulen a l’excés. L’aigua de coco evita que els cristalls formats per aquests residus s’adhereixin als ronyons. També redueix la quantitat de cristalls o sorreta que es desplacen en l’orina.

Obtens els mateixos beneficis de l’aigua de coco comercial?

Existeixen diverses marques comercials que ofereixen opcions molt saludables. Et recomanem que revisis l’etiqueta dels envasos. En els ingredients només ha d’haver-hi aigua de coco i, tal vegada, aigua mineral. Si trobes altres elements com a conservadors o sucres, evita aquesta presentació i busca altres alternatives més healthies.

Gemma
Etiquetes: