Beneficis dels batuts verds [Boom healthy]

beneficis-dels-batuts-verds
Compartir

Actualment, l’alimentació healthy ha pres un protagonisme inesperat. Disminuir els menjars processats, iniciar una dieta a força de vegetals i incloure green smoothies en les nostres rutines, són algunes de les opcions més populars per aconseguir aquesta comesa.

Una de les preferències més populars, que ja fa un temps que segueix amb tendència alcista, és la incorporació dels smoothies o batuts verds en la nostra dieta diària. Això és a causa dels importants beneficis que li atorguen al nostre organisme, i d’aquí la gran importància del consum de vegetals de fulla verda.

Per què són tan importants els batuts verds?

Un dels atractius principals de les begudes verdes és la dinàmica saludable amb la qual s’incorporen fruites i verdures a la nostra rutina sense gaire esforç. En conseqüència, en fer-ho tenim l’oportunitat d’aprofitar tots els seus nutrients de forma conscient i natural.

També cal tenir en compte que els batuts verds s’elaboren amb una gran varietat de fruites i verdures. No obstant això, també podem agregar altres elements que aconsegueixen enriquir àdhuc més la potència d’aquestes begudes. Entre aquests, podem esmentar:

 • Llavors
 • Espècies
 • Líquids com l’aigua de coco

Atractius dels sucs verds

Normalment es recomana que els batuts verds i els de fruites s’ingereixin al matí, abans de qualsevol altre aliment, com explica Green Society. D’aquesta manera serà més senzill per al nostre cos assimilar els nutrients i absorbir a més les seves vitamines.

Un altre dels beneficis que tenen els batuts verds és que ajuden al fet que el nostre cos es desfaci dels elements tòxics que podem ingerir al llarg del dia, gràcies a que ofereixen una important quantitat de nutrients, és a dir, són un aliment detox.

Els batuts verds posseeixen un nivell calòric molt baix, ajuden a eliminar impureses, estimulen el metabolisme del nostre cos i són un excel·lent complement natural per als nostres menjars i berenars.

Diferència entre sucs i batuts verds

Encara que sigui molt senzill confondre aquests dos termes, hem d’aclarir que existeix una diferència important entre ells.

Els batuts verds són capaços d’aportar tota la fibra que contenen les fruites que en ells incloguem. No obstant això els sucs verds, en mancar de la fibra, fan que el nostre organisme els absorbeixi de manera més ràpida i senzilla.

Simplement pel fet d’incloure fibra en la seva preparació, els batuts verds tenen una capacitat saciant al moment de consumir-los. Per tant són molt recomanats com a berenars a mitjan tarda, ja que ajuden a disminuir l’ansietat.

D’acord amb Victoria Boutenko, autora del llibre Green Smoothie Revolution, els sucs verds tenen un temps menor d’oxidació en comparació al que posseeixen els batuts. Per tant, si desitges preparar una beguda per a diversos dies i que conservi totes les seves propietats, és preferible que optis per un batut.

2 receptes de batuts verds

Així mateix, a part dels beneficis que hem esmentat, els batuts verds posseeixen altres qualitats que ofereixen una aportació important a la salut del nostre organisme. Sobretot podem esmentar els següents:

 • A través d’ells podem netejar el nostre organisme d’impureses i toxines.
 • Gràcies a la clorofil·la que posseeixen la majoria de les verdures utilitzades en els sucs verds, podem augmentar el nivell d’oxigen en sang. Així, tindrem més energia i major agilitat.
 • Un altre benefici és que ajuden a reforçar el nostre sistema immunitari.
 • Finalment, poden alcalinitzar el pH natural de la sang.

Batut de pera verda i te matcha

Aquest batut verd és depuratiu, antiinflamatori i ultra detox.

Ingredients:

 • 1 tassa de llet d’ametlla (250 ml)
 • 1 tassa d’espinacs (250 g)
 • 1/2 tasses de suc de llimona (125 ml).
 • 1 pera mitjana
 • 1 culleradeta de te verd polvoritzat o te matcha (7 g)

Preparació:

Comença barrejant molt bé tots els ingredients fins que obtinguis una beguda cremosa i deliciosa.
A més, pots afegir-li gel i mel, opcionalment!

Batut verd de kale i espinacs

A més de la col kale, posarem llimona i cogombre tots dos diurètics i depuratius, el cogombre a més una mica laxant. La poma a més de depurativa i diurètica, és antiinflamatòria de l’aparell digestiu, ajuda a controlar el colesterol. Finalment, el gingebre té propietats analgèsiques, antisèptiques i estimulants, i eleva la temperatura corporal el que provoca que s’acceleri el metabolisme i que el nostre cos pugui cremar més ràpidament els greixos.

Ingredients

 • 1 pastanaga
 • 1 poma
 • 1 llimona
 • 1 trosset de gingebre
 • mig cogombre
 • 2 o 3 fulles de col kale

Preparació:

Simplement, pela i renta els ingredients, posa’ls a la liquadora fins que obtinguis la textura que desitgis i a gaudir cuidant-te!!

En resum, existeixen moltes opcions per incloure batuts verds en la teva rutina. Per descomptat has de provar-los i decidir quin t’agrada més per poder incorporar-ho com un element fix en la teva dieta.

Gemma
Etiquetes: