#BooksAndRoses, la internacionalització online de Sant Jordi

Compartir

Impulsada pel Diplocat, aglutina tot allò relacionat amb la festa a les xarxes socials, i promou l’organització d’activitats relacionades amb el dia.

Ha arrelat al Japó, s’ha fet coneguda a la Gran Bretanya i els Estats Units, i també agrada a l’Amèrica Llatina. No, no estic parlant de cap menja que els catalans hàgim exportat al món, ni de cap beguda o nova estrella del futbol, sinó d’una festa, una celebració molt nostra: Sant Jordi.

Ja fa anys que es va desplegant una continuada tasca per ensenyar i explicar aquesta festa al món. Jo mateix estic esperant per a aquest mes d’abril la visita d’un amic anglès a qui li agrada visitar Barcelona i que fa anys que no s’hi deixa caure, i que ha escollit aquestes dates precisament per poder gaudir del Sant Jordi aquí.

Els elements que defineixen aquesta festivitat són els llibres i les roses, i és per això que per donar-la a conèixer així com els actes relacionats i esperonar-ne la celebració de nous, ha nascut la web BooksAndRoses, en anglès i que informa de tot allò relacionat amb Sant Jordi i les activitats que es fan arreu del món. L’any 2015 es van arribar a comptar 133 activitats repartides entre 40 països en els cinc continents.

Si sou catalans i el 23 esteu fora del país, podeu organitzar una activitat relacionada amb Sant Jordi al país on us hi estigueu/viviu, i informar-ne a aquesta iniciativa a través del formulari de contacte que podreu trobar a la seva pàgina web.

Si teniu una pàgina web i us hi voleu adherir, podeu fer-ho mostrant una de les banderetes (banners) que l’organització posa a disposició del públic a la secció de descàrregues on hi podem trobar, per exemple, una infografia explicativa del que és BooksAndRoses:

Feu clic per a ampliar

Feu clic per a ampliar

El lloc web també aglutina els continguts creats a les xarxes socials Twitter i Instagram amb el hashtag #BooksAndRoses.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Diplocat, el consell assessor impulsat per la Generalitat per fer conèixer Catalunya al Món.

Guillem Alsina
Etiquetes: