CaixaBank llança el primer banc exclusivament mòbil per a millennials

Compartir

S’hi podrà operar exclusivament mitjançant les seves apps mòbils, un terreny en el qual els anomenats millennials s’hi mouen a la perfecció.

imaginBank és la primera entitat bancària exclusivament mòbil, amb la qual només s’hi podrà operar a través de les seves apps. Tots coneixem algun exemple de banc virtual, amb el qual només s’hi pot operar en línia, bé sigui a través de la seva web, bé a través de dispositius mòbils. imaginBank, però, elimina de l’equació l’accés via web per permetre només treballar-hi amb les seves apps mòbils.

És una creació de CaixaBank que va dirigida als millennials, aquella nascuda entre principis de la dècada dels 80 i l’any 2000, i que precisament es mou perfectament en l’àmbit tecnològic. L’adopció de telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) en aquest segment de població és molt alta, i d’aquí la idea d’una entitat que pugui operar només a través del telèfon mòbil.

Oferirà tots els serveis de qualsevol entitat multicanal, com ara disposar de diversos comptes corrents i gestionar-los, disposar de targes de crèdit lligades a aquests comptes, préstecs, eines de gestió financera personal i, naturalment, pagaments mòbils i pagaments P2P, la darrera modalitat que permet als usuaris d’aquests serveis enviar-se micropagaments entre ells.

Fins i tot, i des del nostre smartphone o tauleta tàctil, podrem realitzar un enviament de diners a un caixer electrònic per a, així, poder operar sense tarja de crèdit.

Un dels aspectes en els quals imaginBank incidirà més és en l’ús diferenciador de les xarxes socials. Així, per exemple, les eines de gestió financera personal van lligades a Facebook, mentre que el servei d’atenció al client ho està al Twitter, i l’atenció personalitzada es pot realitzar via WhatsApp. Diguem que, a la fi, tant li fa el canal, i que imaginBank permet operar sense sortir de la plataforma en la que ens trobem.

L’operativa en aquest banc no comportarà comissions, el que pot semblar xocant en el panorama bancari d’avui en dia, però imaginBank s’ha de fer atractiu a un segment de públic que, sovint, encara no està en el mercat laboral o té dificultats per inserir-s’hi, i així el cobrament d’una comissió se li fa molt coll amunt.

Tampoc ens ha d’estranyar el sorgiment d’aquest tipus d’entitat no només pel marc tecnològic en el que estem vivint, si no també per un panorama de contracció de la infraestructura física de les entitats bancàries, que probablement s’accentuarà en el futur a mesura que vagi creixent el volum de gestions que els usuaris de la banca vagin fent a través dels serveis en línia.

Les claus d'imaginBank. Infografia gentilesa de CaixaBank. Feu clic per desplegar-la a mida completa

Les claus d’imaginBank. Infografia gentilesa de CaixaBank. Feu clic per desplegar-la a mida completa

Hem estat aquest matí a la presentació, podeu seguir a través de les xarxes socials d’ycom més detalls, fotos i vídeos.

Guillem Alsina
Etiquetes: