Calcula que calcularàs [Càpsula Selecta III] #selectivitat2014

Compartir

Si alguna cosa té la Sele és una manera de puntuar molt curiosa. Tenim dues puntuacions. Una de la fase general i una de la fase específica. La fase general consta de 4 assignatures i… o no? O eren 5? Les tres llengües, filo o història, i… una que triem nosaltres al nostre gust. Després tenim la fase específica que compta depenent de la carrera… ETC ETC ETC. Tot això ja t’ho han anat explicant al batxillerat mil i un cops i a hores d’ara tothom sap més o menys com funciona (en cas que no, a aquestes alçades patir no surt a compte).

Però, curiosament, tot i saber quina és la nota de tall del grau que voldràs estudiar i quines són les assignatures a per les quals has d’anar amb més força, no pares de CALCULAR. Com a mínim 3 cops al dia entres a la Calculadora i comences a fer hipòtesis:I si trec un 7,76 a Mates i un 8,32 a Filo, aleshores podria anar més tranquil/a a Geografia i treure un 6,1… però clar, si es passen molt a Mates doncs potser em val més la pena apretar amb ECO que la tinc a l’específica i em compta el doble…”. T’hi pots estar uns minuts cada dia abans de posar-te a estudiar de nou. Però després, a mitja tarda, t’agafa un “Què havia de treure a Català per no haver de patir amb Física?”. I tornes a obrir la calculadora i A CAAALCULAR.

capsula3

La Càpsula Selecta d’avui, com ja deduïu, té a veure amb aquesta obsessió compulsiva que es desenvolupa en tot estudiant de Selectivitat: calcular notes de Selectivitat. És perfectament comprensible que algú vulgui calcular més o menys quina nota ha de treure per accedir als seus estudis. És més, és molt recomanable! El problema sorgeix quan això es converteix en una obsessió. Has de tenir clar que el vertaderament important quan fas els exàmens de Selectivitat no és pensar en la NOTA sinó pensar en una concepte més abstracte: la SATISFACCIÓ. No hi ha cosa que et faci sentir més bé que acabar un examen i pensar: “Me l’he fet meu”. És molt més important sentir que has donat el que havies de donar. Sentiràs una PAU interior que, lluny d’estressar-te per la nota, et farà pensar: “Fins aquí podia arribar i fins aquí he arribat”. Si et sents així, es farà justícia.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: