CAMPANYA: 10 raons perquè els productes digitals parlin català

Compartir

Direcció General de Política Lingüístia ha impulsat una publicació on presenta de manera molt gràfica els motius que fan del català una bona opció per a les empreses, no tan sols del sector més especialitzat de l’àmbit digital, sinó també de la resta de sectors de producció de béns i serveis.

Hi ha 10 raons per les quals el català ofereix un gran potencial de captació d’usuaris i una excel·lent oportunitat de negoci, i això el converteix en una llengua fonamental per a les empreses del sector digital i per als seus productes.

La publicació es va presentar a la taula rodona “El català, espai digital” , que es va celebrar el 30 de gener a Girona com a cloenda de l’exposició “El català, llengua d’Europa”, i en què es va remarcar la importància de la llengua catalana en el món digital.

Un dels principals objectius d’aquest portal és impulsar i defensar l’ús de la nostra llengua en tot l’àmbit 2.0, des d’Internet, passant per les noves tecnologies o l’entreteniment digital. Durant els propers 10 dies iniciem una campanya per difondre aquesta publicació, conscienciar sobre lús de la llengua i sobretot posar en valor el potencial del català a la xarxa. Cada publicarem un article analitzant aquestes 10 raons:

1: Perquè hi ha un mercat de 10 milions de persones que parlen català. El català és la 9a llengua de la Unió Europea.

2: Perquè les marques digitals globals aposten pel català per atraure usuaris, com ara Google, Microsoft o Apple.

3: Perquè el català és la 8a llengua del món en penetració d’Internet, i està per davant del francès, l’italià, l’alemany i el castellà. L’índex de penetració és el nombre d’usuaris de la xarxa dividit per la població total del país.

4: Perquè el català és una de les llengües del món amb més continguts a Internet. De les 6.900 llengües del món, el català és la 19ª en nombre de pàgines web per parlant.

5: Perquè els webs més visitats a Catalunya són en català, i dels 10 webs més visitats al món, 6 tenen versió en català.

6: Perquè el català és una de les primeres llengües de Wikipedia. Ocupa la 17a posició en nombre d’articles i la primera en nombre d’articles de qualitat.

7: Perquè les xarxes socials més usades creuen en el valor del català. Per exemple, el català és la 19a llengua més usada a Twitter i la 8a llengua més utilitzada als blogs.

8: Perquè el català disposa de domini propi a Internet. El domini .CAT és el primer domini del món que representa una llengua i una cultura, i el nombre de registres no para de créixer.

9: Perquè els principals sistemes operatius tenen versió en català (Windows, iOS, Android, OS X, Lion o Blackberry).

10: Perquè el català es troba entre les primeres llengües d’Europa en traducció automàtica, i se situa al nivell de llengües com l’alemany, el neerlandès, l’hongarès, l’italià, el polonès i el romanès.

LES VOLS CONÈIXER?

Podeu llegir la publicació sencera de la Direcció General de Política Lingüística en aquest enllaç.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: