Castellers, imatge icònica d’un film promogut per Google

Compartir

La companyia del cercador facilitarà gratuïtament el film “Human” a través de les seves plataformes.

La imatge dels castellers torna a trascendir més enllà de Catalunya per passar a formar part de la iconografia mundial en el film Human, dirigit per Yann Arthus-Bertrand, pretigiós fotògraf i cineasta francès.

Realitzat aquest mateix 2015, Human ha estat produït per la Fundació Bettencourt Schueller i distribuït i promogut per la Fundació GoodPlanet, a la qual ara se li afegirà en aquesta tasca Google.

La companyia del cercador ha anunciat a través del seu blog oficial que distribuirà lliure i gratuïtament el film a través de les seves plataformes Google Play, YouTube i la seva pròpia fundació, el Google Cultural Institute, a tots aquells internautes que en vulguin gaudir.

El film ja està penjat a YouTube des d’aquest dissabte dia 12, i ho estarà posteriorment a Google Play. Tota la informació i l’accés al metratge així com a contingut extra es pot trobar al lloc web especial que han preparat totes les entitats implicades, inclosa Google.

Els castellers, imatge icònica

Representant la voluntat i l’esforç dels humans per viure junts i conviure, els castellers han esdevingut una de les imatges icòniques d’aquest documental que, per a la seva realització, ha recorregut fins a una seixantena de països en tots els continents, on s’ha entrevistat a més de 2.000 persones en dotzenes de llengües.

L’objectiu: intentar desentranyar què és l’ésser humà i el perquè de la seva voluntat de viure. Podríem dir que analitzar la natura humana? És el més probable.

La diada castellera que es mostra en el documental és la de Sant Fèlix del 2013 a Vilafranca del Penedès, filmada en espectaculars preses des de dalt.

Ja al final del tràiler que promociona el film, podem veure un trosset de la presència dels castellers en el documental.

Guillem Alsina
Etiquetes: