CEO de Twitter nega canvi de filosofia al ‘timeline’ dels usuaris

Compartir

Jack Dorsey surt al pas de la noticia que apuntava a un timeline basat en la popularitat dels tweets, i no en l’ordre cronològic invers com fins ara.

Aquest dissabte, i al caliu d’una informació apareguda a BuzzFeed, es desfermava una tempesta de crítiques a Twitter sota el hashtag #RIPTwitter, en el marc de la qual els usuaris de la coneguda xarxa social de microblogging protestaven per un suposat proper canvi de filosofia en el timeline de la xarxa social -el mur que recull els tweets dels usuaris que seguim i que ens els presenta-.

Aquest canvi, que segons BuzzFeed s’hauria de produïr al llarg d’aquesta mateixa setmana, consistiria en deixar de banda la presentació en ordre cronològic invers dels tweets d’aquells als qui seguim, i presentar-ne els tweets més populars, o bé els considerats més interessants per a mostrar, sel·leccionats per un algoritme.

En qualsevol cas, la publicació nord-americana que donava la noticia no sabia aclarir si l’actual ordre cronològic invers inspirat en els blogs seguiria podent ser escollit pels usuaris per seguir l’activitat, tal i com ho és a Facebook, o bé si el canvi es realitzaria sense remei per a tothom.

La reacció dels tuitaires no es feia esperar, i sota l’etiqueta #RIPTwitter abans esmentada -la qual convidava a mostrar el desacord en forma d’opinió que això “mataria” la xarxa social- es deixaven llegir milers de protestes.

Fins al punt que Jack Dorsey, CEO de la companyia, ha hagut de sortir al pas per desmentir el rumor. I, com no, ho ha fet via Twitter:

Dorsey s’ha mostrat compromès, tan ell com la companyia, amb la presentació dels esdeveniments en temps real:

Twitter actualment, en una cruïlla de canvis

Però la xarxa social de microblogging no és aliena a canvis i, ni tan sols, al que proposava BuzzFeed, o no del tot; de fet, quan entrem al nostre compte de Twitter, podem veure un resum dels tweets més populars d’aquells perfils que seguim sota el títol “mentre eres fora…“.

El timeline proposat no seria altra cosa que l’ampliació d’aquesta secció que podem veure actualment, augmentada i corregida, però és difícil pensar que els internautes usuaris del servei no poguessin escollir entre el timeline tradicional en ordre cronològic invers, i el nou de resum del més important.

Tampoc és l’únic canvi al qual s’enfronta Twitter; en els darrers temps, són molts els usuaris del servei que es queixen d’una certa “facebookització“, és a dir, que Twitter està derivant cap a una filosofia molt semblant a la de la coneguda xarxa social creada per Mark Zuckerberg.

Darrerament, hem vist com Twitter mostrava un timeline de resum geolocalitzat als internautes no registrats al servei, però també que s’ha superat el límit dels 140 caràcters en els missatges privats, que aquests s’han obert a tothom (ja no cal ser seguidors mútuament), que l’estrella dels preferits ha estat canviada per un cor i, fins i tot, que els 140 caràcters dels tweets podrien ser superats en un futur proper.

Aquest darrer canvi seria la superació gairebé definitiva de l’essència del servei que, ara fa gairebé una dècada, va començar a revolucionar la comunicació en línia tal i com l’enteníem.

Guillem Alsina
Etiquetes: