Classroom, la plataforma d’aprenentatge de Google

Google Classroom
Compartir

Després de ser presentada el passat mes de maig i haver estat provada per més de 100.000 professors de quaranta-cinc països, Google ha decidit llançar, per fi, Classroom. La plataforma ja es pot trobar en quaranta-dos idiomes, entre els quals es troba el català. Les proves realitzades, entre altres institucions, al centre Fontbonne Hall Academy de Brooklyn, Nova York, aplicant Classroom a un curs d’italià han tingut un gran èxit entre alumnes i professors. I alguns dels mestres d’aquesta institució ja han declarat la seua intenció d’emprar Classroom en tots els seus cursos i assignatures.

classroom2

Aquest lloc web, no és més que una plataforma de gestió de material educatiu. Una aula virtual. El material penjat estarà dividit en lliçons, disposarà de fòrums, eines per a presentar treballs, sistemes d’avaluació, etc. Un lloc web a on mestres i alumnes puguen posar material, estudiar, presentar treballs i, en definitiva, fer més proper el seguiment d’un curs o asignatura. Òbviament els cursos d’aquesta plataforma seran tancats per a que només uns alumnes concrets puguen accedir. Ja que aquesta eina està pensada per a complementar un curs o classe “física”. Falta per saber si en el futur aquesta plataforma podrà ser utilitzada per a cursos a distància, MOOCs, etc. De manera que qualsevol alumne puga accedir a un curs determinat.

No obstant açò, el llançament de l’aplicació és gradual, amb una base de d’usuaris que cada dia anirà obrint-se a més usuaris que disposen d’un compte de Google Apps d’educació. Cal dir que, malgrat ser un portal web, funciona perfectament en dispositius mòbils i lectors de pantalla més populars.

Portal web ací.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: