Com serà internet el 2020?

Compartir

En tot just 10 anys el món ha canviat molt gràcies a internet i en general amb les noves tecnologies. Per bé o per mal hem entrat en una nova era, eliminant barreres geogràfiques, creant comunitats virtuals, millorant la comunicació, etcètera.

A deu anys vista pot resultar arriscat fer prediccions, sobretot en un sector tan dinàmic com és internet. Si amb prou feines queda rastre del que vam ser fa uns anys és impossible saber què passarà el 2020. Però si seguim les actuals tendències de creixement i activitat a la xarxa podem deduir moltes coses. I això és precisament el que va fer la companyia INTAC, una infografia sobre el futur d’internet.

Més usuaris: dels 6,7 mil milions de persones que viuen al nostre planeta , 1700000000 utilitzen Internet, segons Internet World Stats . No hi ha cap dubte que per al 2020 hi haurà més gent connectada. De fet, la National Science Foundation (NSF) creu que per a aquesta època, internet tindrà prop de cinc mil milions d’usuaris.

– Més dispers geogràficament: actualment la major d’usuaris es troben entre Europa i Àsia, però aquesta tendència indica que el 2020 internet no només arribarà a llocs més remots sinó que també reconeixerà més idiomes i macros que no siguin ASCII .

– Internet serà una xarxa de coses, no d’ordinadors: en els últims anys els smartphones han impactat de ple en les nostres vides i des de fa menys també han arribat altres gadgets com rellotges, ulleres i més coses que veurem en un futur no tan llunyà.

– Més ecològic: les operacions d’internet consumeixen molta energia i els experts estan d’acord que els propers canvis han de fer internet un lloc més eficient. Actualment Internet consumeix massa energia: 868.000.000.000 de kWh, el 5,3 % del consum d’energia global.

– Més serveis en el núvol: la majoria de serveis passaran a estar en el núvol, des apps, videojocs, programes, etc. Un estudi recent de Telecom Trends International estima que el cloud computing generarà més de 45,5 milions de dòlars d’ingressos el 2015.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)