Compte amb el que llegiu demà a la premsa anglosaxona

Compartir

L’april Fools Day és l’equivalent al nostre Dia dels Sants Innocents, i els rotatius de diversos països són molt donats a gastar bromes. També en l’àmbit tecnològic.

Si sou dels qui acostumeu a llegir la premsa en llengua anglesa i d’origen d’un dels països on es parla aquest idioma, però també d’altres països i en altres llengües com el francès, i demà veieu algun titular molt espectacular, no us en refieu, especialment si no el podeu contrastar amb més mitjans de cert pes.

Si aquí esperem fins al 28 de desembre per gastar-nos bromes, altres cultures com l’anglosaxona ho fan el primer d’abril, i si bé aquí la tradició de fer-ho en els mitjans de comunicació s’ha perdut una mica, allà fins i tot els més grans la mantenen. Sí, també els que parlen de tecnologia en totes les seves vessants.

Si demà llegiu un titular que us sembla inversemblant o ridícul, probablement no sigui més que una broma duta a terme per aquell mitjà.

Com a consell, espereu-vos unes quantes hores abans de donar-lo per bo, i mireu de contrastar-lo amb altres mitjans. I, si no, de ben segur que si el dissabte torneu a consultar la pàgina on l’heu llegit, veureu la veritat aclarida.

Guillem Alsina
Etiquetes: