Concurs de creació de webs i apps mòbils en català per a estudiants

Compartir

Sisena edició del concurs Webs al punt .cat, que espera aplegar prop de 2.000 concursants.

La Fundació puntCAT, entitat que gestiona el sufixe de domini .cat per a llocs web en llengua catalana, ha anunciat l’obertura del termini de presentació de candidatures per a l’edició 2015/16 del concurs Webs al punt .cat, dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior dels territoris de parla catalana, en dues categories: webs i blogs per una banda, i apps per l’altra.

És ja la sisena edició que es celebra d’aquest concurs. La primera, el curs 2010/11 va convocar 127 concursants, mentre que la darrera celebrada el passat curs 2014/15 ja va arribar a la xifra de 1.856 concursants. En total, 5.000 estudiants han passat pel concurs si sumem totes les edicions.

El periode d’inscripció resta obert des d’ara i fins al 29 de desembre, i del que es tracta és de crear bé una web/blog, bé una aplicació mòbil (app). L’objectiu, naturalment, és el de fomentar la creació d’aquests continguts en llengua catalana, a més de formar vocacions al voltant de la tecnologia i buscar sortides professionals en aquest sector.

També enguany l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) lliurarà un premi especial futurs periodistes, que reconeixerà el millor web d’un mitjà de comunicació digital del concurs.

El desenvolupament del projecte haurà de ser realitzat dins de l’àmbit acadèmic, inels equips hauran d’estar composats per entre 2 i 5 estudiants cadascun, ja que la Fundació puntCAT també es proposa amb aquest concurs fomentar el treball en grup i col·laboratiu.

El català és, en relació al volum de parlants de la llengua, un dels idiomes més actius a internet, superant en xifres fins i tot alguns idiomes oficials en estats del món amb una població semblant o superior a la dels Països Catalans. Recentment, el domini .cat complia el seu desè aniversari amb unes xifres envejables.

Durant el mes de març de 2016 es durà a terme un periode de votació popular a les xarxes socials per tal que el públic internauta pugui escollir quin és el millor web segons el seu criteri. Tots els guanyadors d’aquesta fase reban el seu guardó en una gala que es celebrarà al maig.

Finalment, els premis del jurat es donaran a conèixer en una data molt indicada, el 23 d’abril, diada de Sant Jordi. Aquest jurat estarà composat per especialistes en educació i el món de les TIC.

Clic per veure a mida completa

Clic per veure a mida completa

Guillem Alsina
Etiquetes: