Confide, el “Snapchat” dels missatges de text

Compartir

Un cop llegits, els missatges desapareixen, esborrats de manera segura tant del servidor com del terminal.

Snapchat és una aplicació per a smartphone i xarxa social que permet enviar fotografies amb “data de caducitat”, és a dir, que s’autoesborren en qüestió de segons o el temps que els programem. Confide ve a ser el mateix però per als documents de text.

I per a què ens serveix això? Doncs per a intercanviar informació confidencial -com el seu nom ja deixa a entreveure- amb altres persones assegurant-nos que aquesta no pot ser filtrada.

I, abans de continuar, un apunt per a navegants: en termes d’informàtica, no hi ha res segur al cent per cent, és a dir, no hi ha res que sigui inviolable, però posar les coses difícils a aquells qui ens volen buscar les pessigolles fa que, sovint, extreure informació confidencial no valgui l’esforç que s’hi aboca o no s’aconsegueixi en un termini de temps en el qual la informació encara és útil.

Dit això, Confide és una d’aquestes eines que els ho posa difícil als “dolents”, emprant encriptació de grau militar (és a dir, amb el mateix grau de seguretat i inviolabilitat que tenen les comunicacions dins dels exèrcits més avançats del món) i autodestruïnt els missatges un cop aquests són llegits.

L’aplicació també està protegida contra captures de pantalla, i si s’intenta fer-ne una, l’únic que s’aconsegueix és una imatge completament grisa. També es protegeix contra fotografies ja que el missatge es va mostrant només a trossos, de manera que se n’han de fer diverses, amb molta rapidesa i precisió, i és pràcticament impossible capturar tot el missatge si el propietari del terminal pren unes poques precaucions.

Un cop llegits, els missatges són esborrats tant dels servidors de Confide com dels terminals, de manera que no en queda cap rastre.

Aquesta aplicació es troba disponible per a sistemes operatius d’escriptori (Windows i Mac OS X), mòbils (iOS i Android) i, fins i tot, l’Apple Watch, essent un servei de pagament amb una prova gratuïta de 30 dies.

Guillem Alsina
Etiquetes: