Connecta’t a la Wi-Fi de manera segura

Fotografia de Ken Hawkins a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Imatge de portada de Ken Hawkins a Flickr sota llicència Creative Commons

Xirrus, una companyia especialitzada en la fabricació de components per a xarxes Wi-Fi, ha publicat la versió 2.0 de la seva eina de programari Wi-Fi Inspector per a Windows i Mac OS X, la qual ens permet administrar tots els aspectes relacionats amb la connexió a xarxes, incloent-hi la seguretat.

Capturar informació sensible d’un internauta que es connecta a una xarxa Wi-Fi pública (o que així ho creu ell) és molt senzill per a un cibercriminal, i tal com ja vam explicar fa temps, a vegades n’hi ha prou amb crear una xarxa falsa (cosa que es pot fer amb un senzill smartphone) amb un nom atractiu i que simuli ser una xarxa d’accés gratuït, per a capturar les dades que, després, poden ser fàcilment descodificades per a treure’n la informació confidencial.

El nou programari de Xirrus ens permet detectar aquests punts d’accés Wi-Fi il·lícits (compte, perquè és sempre millor no confiar al 100% en el resultat que ens ofereix el programari i interpretar-ne els resultats amb sentit comú), així com altres funcionalitats com ara el diagnòstic i correcció de problemes a la connexió.

Wi-Fi Inspector 2.0 ofereix suport per als estàndards 802.11ac Wave 1 i Wave 2, ens permet cercar les xarxes a les quals connectar-nos, monitorar-ne el rendiment i la qualitat de la connexió, i conèixer-ne la cobertura per si ens hem de moure dins l’espai de la sala o les sales on es pot accedir a la xarxa, entre altres funcionalitats.

Wi-Fi Inspector no és una eina dirigida només als administradors de xarxes sense fils, sinó també a aquells usuaris finals que es troben en la situació d’haver-se de connectar a xarxes públiques com, per exemple, aquells que es desplacen sovint i es veuen empesos a haver de treballar en aeroports, hotels i bars, o per a aquelles persones que treballen sovint en biblioteques o altres espais en els quals s’han de connectar a xarxes Wi-Fi.

Sempre que sigui possible, fins i tot millor que el Wi-Fi és emprar la connexió de dades del nostre mòbil, connectant l’ordinador a través de la funcionalitat de compartir aquesta connexió (tethering), ja que resulta més segur que una Wi-Fi pública.

La versió 1.0 del Wi-Fi Inspector de Xirrus va aconseguir arribar al milió de descàrregues, una dada que deixa el llistó molt alt per a la segona versió. Aquesta és de descàrrega gratuïta, i només ens caldrà omplir un breu qüestionar-hi per accedir-hi.

Guillem Alsina
Etiquetes: