Consells per trobar vols i hotels per a aquest estiu

Compartir

Saber on anar a comparar preus, o com fer-nos amb la millor informació per saber què fer un cop arribem a destinació, entre altres ajudes.

Arriba aquella època de l’any en la qual bona part de la nostra atenció es troba focalitzada en l’elecció d’una destinació per a les vacances, on passar uns dies desconnectant de tot i de tothom.

Des de fa anys que Internet és la nostra aliada a l’hora de planificar i dur a terme unes vacances, permetent-nos des de reservar vols i hotels fins a construir tot el nostre recorregut gràcies a la informació que trobem del lloc de destinació a la xarxa. Però, com en tot, cal saber on ens fiquem i com trobar les millors ofertes.

És per això que avui us portem un recopilatori d’alguns trucs que us seran molt útils a l’hora d’escollir destinació i estalviar-vos uns dinerons.

Saber on volem anar

Sovint la destinació es tria en funció d’on ens agradaria anar, i sovint també de la mandra de no haver de fer gaire desplaçament per anar a agafar un vol.

Si us trobeu en aquesta darrera casuística, potser us convidrà saber, abans de pensar en un lloc concret per anar, a quines destinacions es vola des de l’aeroport que tingueu més proper.

AENA, entitat encarregada de la navegació civil aèria i de la gestió dels aeroports, disposa a la seva pàgina web (que, per cert, només es troba disponible en castellà i anglès…) d’un índex dels aeroports de tot l’estat.

Un cop escollit un d’aquests aeroports (El Prat o Girona-Costa Brava, per exemple), s’accedeix a la seva corresponent pàgina web, en la qual, i a través del menú de l’esquerra, podem veure les destinacions que ofereix l’aeroport.

Pàgina d'AENA dedicada a l'aeroport d'El Prat

Pàgina d’AENA dedicada a l’aeroport d’El Prat

Compte si viatgeu des de Lleida, doncs l’aeroport d’Alguaire no està gestionat per AENA, sinó per la Generalitat, pel que per conèixer-ne les destinacions haureu d’anar a la pàgina de l’aeroport.

Compara preus… automàticament i manual

Els metacercadors d’ofertes són tan populars que ja fa temps que s’anuncien per televisió. Els pots trobar de tota mena i de qualsevol producte, però triomfen aquells que et permeten buscar i comparar hotels, i avions.

De totes maneres, cal no oblidar que, sinó tots, la gran majoria dels hotels disposa de pàgina pròpia, i pot ser que allà ens hi trobem amb una oferta exclusiva que no podrem gaudir si accedim a través d’un metacercador.

Eines com Booking són molt útils a l’hora de trobar bons preus, i no dic que no tinguin la millor oferta, amb preus fins i tot més baixos que a la mateixa pàgina de l’hotel, però és possible que ens trobem amb alguna sorpresa, i com que buscar la pàgina de l’hotel no té més dificultat que escriure’n el nom i la ciutat al Google…

Això si, Booking ens serveis com una bona guia per a localitzar els hotels, independentment que acabem fent la reserva per aquí o per una altra via.

El mapa d'hotels d'una zona a Booking, des d'on podrem trobar hotels ben ubicats

El mapa d’hotels d’una zona a Booking, des d’on podrem trobar hotels ben ubicats

El mateix per als vols

El que val per als hotels, en aquest cas també és vàlid per als vols i els trens, podem fer servir metacercadors per buscar trajectes, però un cop sapiguem quines companyies aèries ens recomana, i quins enllaços, no oblidem mirar el preu també a la pàgina de la companyia.

Aquí és més difícil que l’oferta de la pàgina de l’aerolínia superi la del metacercador, però per si de cas…

Informa’t abans d’arribar al lloc

Entre la Viquipèdia i Wikivoyage (aquest darrer projecte no es troba disponible en català), introduint el nom de la ciutat on anem, podrem trobar prou informació com per a fer-nos les nostres rutes.

També us recomanem donar un cop d’ull al què altres viatgers diuen de la ciutat, doncs ens poden donar indicacions de restaurants o llocs singulars poc coneguts per anar a veure.

En aquest sentit, la consulta als fòrums de discussió i una cerca al Google per blogs de viatges ens poden ser molt útils.

Sigues-hi abans d’anar-hi

Google Maps ens presenta un excel·lent servei de realitat virtual anomenat Street View. Què tal fer un vol per la ciutat on seràs d’aquí a unes setmanes sense moure’t de casa teva?

Una vista de la Plaça de la Independència de Girona al Google Street View

Una vista de la Plaça de la Independència de Girona al Google Street View

Explorar les rodalies de l’hotel on ens allotjarem, i les rutes a peu que vulgueu fer per la ciutat, ens serà després molt pràctic per estalviar-nos una mica de temps per saber per on podem anar. Podem passar una tarda sencera explorant rutes per fer a peu i familiaritzant-nos amb l’entorn.

A més, si coneixem el que hi ha al voltant d’un monument abans de ser-hi, ens permet anar a buscar directament les millors vistes i els punts més interessants des d’on fotografiar-lo.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: