Corea del Sud dóna el tret de sortida als bancs exclusivament online

Imatge de l'usuari nikcname a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Dues noves entitats bancàries sense infraestructura física presencial i amb operativa exclusivament per internet podrien veure la llum a Corea del Sud l’any vinent.

Que una entitat bancària tingui poques oficines i potencii més l’ús d’Internet per a la realització de l’operativa habitual és quelcom al què hi estem acostumats, però un banc que treballi exclusivament per internet és quelcom que encara no hem vist. I Corea del Sud n’ha obert la veda.

Segons informa l’Agència Reuters, el govern sud-coreà ha aprovat de manera preliminar l’existència de dos bancs exclusivament online creats per consorcis liderats per una banda per Kakao Corp i, de l’altra per una companyia afiliada al gegant xinès Alibaba.

L’inici de les operacions d’aquestes dues entitats està previst per a algun moment del 2016, ja que les aprovacions definitives s’esperen per a principis de l’any vinent.

És probable que, d’aquí a pocs anys, veiem com aquí i a la resta de països hi comencen a arribar les primeres entitats bancàries que manquen d’infraestructura presencial física i que operen en exclusiva a través d’internet.

Això, però, no treurà l’existència dels bancs tradicionals que compten amb oficines obertes al públic, ambdós negocis seran complementaris. I és que, al menys de moment, necessitem treballar amb diners en efectiu, i això sempre requerirà d’una infraestructura, si més no, de caixers automàtics que haurà de posar al carrer algun banc.

Un altre efecte de l’entrada en servei dels bancs en línia és el creixement de la importància de les companyies que no pertanyen pròpiament al sector financer, com les tecnològiques, que podran esdevenir eventualment en operadores bancàries, obrint un nou front d’operacions per a aquests grans holdings.

Així, per exemple, els bancs del futur podrien venir apadrinats per Samsung, Microsoft, Apple, Amazon o ebay, depenent dels interessos d’aquestes.

Fotografia de portada de l’usuari nikcname a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: