Deu productes de Google que (segurament) no coneixes

Compartir

La revista Forbes calcula el valor de la marca Google en 45.000 milions d’euros, el tercer més gran del món. Un valor que es va començar a forjar l’any 1998 amb les cerques a Internet, i que avui segueix creixent gràcies a una varietat de productes que, per a la majoria d’usuaris, són totalment desconeguts.

Google és més que un cercador, fa temps que ho sabem. Però els serveis addicionals que ofereix no es limiten només al GMail, Google Maps, Google Drive i Android. Ni molt menys. De fet n’hi ha més de 100. Aquí en teniu alguns.

 

1. Google Flights

És possible cercar vols directament a Google. El funcionament és idèntic al d’altres cercadors multi-companyia i incorpora empreses d’arreu i de tota mena (també low cost). La interfície és un dels seus punts forts, ja que presenta els resultats en forma de mapa i calendari de preus, de manera que tot es pugui comparar a simple vista. A més, la compra es fa al web de la companyia operadora, per la qual cosa Google no cobra taxes de gestió.

Flights

 

2. Alertes Google

Permet gestionar alertes personalitzades per correu electrònic dels resultats de cerca que més ens interessin, ja siguin resultats al web, notícies, vídeos etc. Per exemple, podem rebre un correu cada cop que aparegui un nou resultat de cerca amb el nostre nom.

Alertes

 

3. Google Contacts

Com el seu nom indica, és el servei del que disposen tots els usuaris amb compte de Google per guardar i gestionar els seus contactes. La presentació és simple i ordenada, semblant al GMail. Una de les seves grans virtuts és la integració, ja que també s’hi pot accedir des del servei de correu i es sincronitza amb Android. Així que si teniu un smartphone amb aquest sistema operatiu, és molt probable que els vostres contactes també estiguin al núvol. Va bé saber-ho.

Conactes

 

4. Google Keep

És un servei senzill que emula els famosos Post-It. Un feix de notes fàcil de gestionar per apuntar idees, recordatoris o la llista de la compra. Ho tindrem tot ordenat en un sol lloc i en qualsevol moment, ja que hi podem accedir des d’Internet, l’App per Android o l’extensió de Chrome.

Keep

 

5. Google Mars

Google Maps i Google Earth permeten veure la terra a vista de satèl·lit o en forma de mapa. Google Mars fa el mateix amb la superfície explorada del planeta vermell, incloent-hi un mapa de calor amb les elevacions i certa informació complementària com el lloc on han aterrat les missions que s’hi han enviat. A més, també existeixen Google Moon (per a la lluna), Google Sky (per l’univers), i Google Oceans (pel fons marí).

Mars

 

6. Google Art Project

Base de dades amb algunes de les obres més importants de la Història de l’Art. Permet la cerca per col·leccions, exposicions, artistes, museus, ciutats i, òbviament, pel nom de l’obra. Ens permet veure-la des de diversos angles i acostar-nos-hi fins a un nivell de detall que seria impossible en un museu. Inclou obres de totes les disciplines, exposades en galeries o a l’aire lliure.

Art Project

 

7. Google Correlate

Una petita joia desconeguda per a investigadors, acadèmics i estudiants. Permet comparar tendències de cerca a Google i desglossar-les en espai (país, regió…) o temps (mes, estació de l’any…). Informació d’aquesta mena pot ser molt útil per estudiar o preveure tendències de consum, de malalties, inquietuds socials etc.

 

Correlate

 

8. Google nGrams

Per a cerques històriques una mica més extenses, Google disposa d’una base de dades amb la recurrència de milions de paraules en multitud de llibres des del 1800 fins a l’actualitat. Els resultats es mostren en forma de percentatge i representats en un gràfic lineal, que permet comparar-los.

nGram

 

9. Helpouts

Plataforma d’ajuda i aprenentatge a través de videotrucades i amb estructura hortizontal (és a dir, d’usuari a usuari). Podem buscar habilitats que vulguem aprendre (un idioma, un instrument…) o plantejar dubtes que tinguem (nens, moda…). També podem oferir els nostres coneixements per qui ho vulgui, i establir un preu per sessió o, fins i tot, per minut.

 

Helpouts

 

10. Google Fonts

Llibreria oberta amb més de 600 fonts (tipus de lletra) que ens podem descarregar directament a l’ordinador, usar als Documents de Google o incloure en el codi de pàgines web.

Fonts

 

BONUS 1: Project Loon

Iniciativa per oferir accés a Internet als dos terços de la població mundial que no hi té accés. Els enginyers fan pujar un dispositiu a l’estratosfera amb un globus per cobrir les àrees més remotes.

BONUS 2: Lents de contacte

De moment és un projecte en el que Google va començar a treballar a principis d’any, i del qual n’ha provat alguns prototips. Es tracta d’unes smart lens, amb nanosensors incorporats que, segons explica la companyia, serviran per mesurar els nivells de glucosa de les persones diabètiques de manera continua i poc invasiva.

Foto portada: CC Nanih Ripel

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: