Dinantia, l’app que substitueix els grups de WhatsApp a les escoles

Compartir

Permet estalviar-se la dispersió de la qual molts cops s’és víctima en els grups del conegut servei de missatgeria instantània propietat de Facebook.

Aplicacions de missatgeria n’hi ha moltes, però Dinantia busca un públic molt concret: docents i pares, amb l’objectiu de substituir els grups de WhatsApp tot proporcionant un entorn de treball molt més centrat en la tasca educativa.

El problema dels grups de WhatsApp és el mateix per a tots els qui emprem aquesta app de missatgeria instantània: el soroll. M’atreviria a posar la mà al foc a què tots nosaltres tenim la majoria dels grups amb les notificacions posades en mode silenci, i ja n’hem sortit d’uns quants que ens resultaven molestos perquè no paraven d’avisar-nos tot el dia.

Un altre problema molt comú és que la conversa en aquests grups degeneri, començant per la publicació per part d’un dels membres del grup d’un meme (imatge divertida a la qual se li han afegit uns textos irònics), vídeo o GIF animat i, a partir d’aquí, el grup comenci a perdre el sentit.

Una altra casuística a evitar són els rumors i les informacions contradictòries o les males interpretacions que poden sorgir en els grups de WhatsApp.

És per això que Dinantia neix gràcies a l’experiència de dos pares que, cansats dels problemes que presenta el comportament de molts usuaris de WhatsApp, van decidir crear una plataforma nova i enfocada a les necessitats de comunicació dels centres escolars.

L’objectiu: passar a una plataforma en línia que es pot instal·lar en el mòbil, totes les comunicacions que abans el centre emetia en paper, enviava per correu electrònic, publicava a la seva web (amb la consegüent tasca de mirar-la per part dels pares) o transmetia per altres canals.

Els missatges que s’envien des del centre als pares poden contenir fitxers adjunts i preguntes per a concertar reunions, autoritzar sortides, fer un test ràpid als alumnes, etc.

Un altre avantatge de l’ús d’aquesta plataforma és la recepció per part del centre educatiu de les respostes en temps real, el que permet treballar-hi amb més rapidesa i simplificar les tasques administratives.

Els qui menys “gràcia” li veuran seran aquells alumnes menys aplicats, ja que els professors podran estar en contacte directe amb els pares, fent-los arribar tan informes d’assistència a classe i passant-los les faltes dels seus fills, com els resultats dels exàmens i les avaluacions.

La plataforma de gestió és en línia, mentre que els pares reben els missatges i les notificacions directament al seu telèfon mòbil intel·ligent mitjançant l’app. Un dispositiu que, avui en dia, gairebé tots portem a les nostres butxaques. L’app es troba disponible per a terminals Android i iPhone.

Aquesta es pot personalitzar segons el centre amb el seu nom i escut, logotip o la simbologia que prefereixin a la icona. Si bé l’app és gratuïta per als pares, el servei és de pagament per als centres educatius, un cost que aquests podrien repercutir en la matrícula dels alumnes, la quota de l’AMPA o cobrar directament als pares.

Guillem Alsina
Etiquetes: