Diverses entitats jueves de Catalunya denuncien 5 usuaris i 17.500 tweets

Compartir

El passat diumenge, el Reial Madrid va perdre la final de l’Eurolliga contra el Maccabi de Tel Aviv. Després del partit, es van poder llegir diversos tweets antisemites i xenòfobs, la majoria fruit dels retweets d’usuaris indignats amb aquests comentaris. Molts d’aquests van ser compartits per un usuari molt popular anomenat @masaenfurecida.

En un comunicat fet avui, diverses entitats jueves de Catalunya  interposaran una denúnica col·lectiva a la Fiscalia pels comentaris judeòfobs i antisemites. Segons el comunicat de l’associació Israel a Catalunya, la denúncia la presenten la Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna’i B’rith Barcelona, l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, l’Associació Cultural Sabadell-Israel, el col·lectiu Israel a Catalunya, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (Barcelona) i l’Associació Catalana contra l’Antisemitisme.

En declaracions llegides al portal Vilaweb: Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), ha dit que: “Una societat no és malalta perquè pateixi episodis de xenofòbia, judeofòbia i antisemitisme. Una societat és malalta si no reacciona davant la xenofòbia, la judeofòbia i l’antisemitisme. Ens agradaria no haver hagut d’impulsar aquesta denúncia per dos motius: perquè no haguéssim volgut que aquests lamentables fets s’haguessin produït i perquè creiem que la justícia hauria d’haver actuat d’ofici. Malauradament no ha estat així i no podíem permetre que la societat semblés insensible a l’horror”.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: