Edge incorpora notificacions

Compartir

Segueixen l’estàndard del W3C i s’integraran amb el sistema operatiu, mantenint la privacitat de l’usuari si són originades per una finestra en mode privat.

L’actualització del primer aniversari de Windows 10, a ser publicada aquest estiu, portarà interessants novetats que van essent anunciades a poc a poc per Microsoft. La darrera consisteix en les notificacions del navegador web Edge.

Aquestes permeten als serveis en línia i pàgines web, informar de fets i mantenir alerta els internautes, encara que aquests no estiguin atents al seu navegador ni al servei en particular que hagi generat l’alerta, mitjançant la presentació de quadres de diàleg o bé, i com és el cas, la seva integració en la plataforma de notificacions i el centre d’accions de Windows 10, estant subjectes a totes les restriccions que els pot imposar l’usuari.

És una funcionalitat que ja ha estat desenvolupada en el cas d’altres navegadors, com són Google Chrome o Mozilla Firefox, i que empren aplicacions com la interfície web de Facebook, o WhatsApp Web.

Les notificacions d’Edge ja es troben presents i activades per defecte a la build 14.14342, que s’està distribuint als membres del programa Insider de Windows 10.

La implementació de les notificacions per als llocs web segueix en Edge l’estàndard del W3C, i per tal que un lloc web faci arribar notificacions al sistema de l’usuari, aquest ha d’haver donat el seu permís explícit.

Quan passi quelcom que dispari una notificació, aquesta es mostrarà com a una mena de post-it independent de la finestra d’Edge. Si hi fem clic, l’activitat a l’escriptori se centrarà en el navegador web i en la pestanya des d’on ha estat generada la notificació. Si no li fem cas, al cap d’uns segons la notificació s’autoamagarà dins el centre d’accions del sistema, en el grup Microsoft Edge.

Una notificació generada pel servei web de Skype

Una notificació generada pel servei web de Skype

L’excepció a aquest comportament seran les notificacions originades en finestres de navegació privada, les quals no s’emmagatzemaran en el centre d’accions.

Integració de les notificacions al centre d'accions de Windows 10

Integració de les notificacions al centre d’accions de Windows 10

En les guies de disseny de Microsoft, es recomana als desenvolupadors que dins la notificació hi incloguin una icona per tal que la notificació sigui, per davant de tot, gràficament comprensible, que es pugui copsar el que indica en un cop d’ull. En cas que aquesta icona no sigui posada, serà el mateix navegador web Edge el que s’encarregarà de posar-la-hi.

D’aquesta manera, per exemple, si ens arriba una notificació de Facebook o de WhatsApp, aquesta pot dur com a icona la imatge de perfil de qui ens ha enviat un missatge o ha interactuat amb el nostre perfil.

Guillem Alsina
Etiquetes: