El 2015, en tendències web

Compartir

Adaptabilitat mòbil, dissenys senzills i plans, imatges originals… Els elements més populars en el disseny web. 

Dissenys “plans” que permeten una millor visualització als dispositius mòbils, les noves fonts que amenacen el regnat de les clàssiques Arial i Verdana… Abans de donar la benvinguda al 2016, mirem cap enrere per a distingir les tendències en disseny web de l’últim any i intentar començar a predir que ens espera en aquest àmbit en els mesos vinents.

Adaptabilitat mòbil

A mitjans d’abril, Google va realitzar una actualització que posiciona millor en els resultats del cercador aquells webs optimitzats per als dispositius mòbils. Des de llavors, interessa més que mai que la nostra pàgina estigui preparada en aquest sentit.

Disseny “pla”

Lligat amb la necessitat de poder accedir als webs mitjançant els dispositius mòbils, ja fa uns dos anys que el disseny “pla” s’ha imposat. Aquest 2015, també ha estat l’elecció preferida per als dissenyadors i es preveu que ho continuï sent durant el 2016. Això sí, amb algunes evolucions, com la introducció d’algunes textures o d’una lleugera profunditat.

Menús “fixos”

La navegabilitat és clau en dissenys que s’han sumat al scrolling (desplaçament, en anglès) etern. Els menús fixos al capdamunt de la plana web la milloren i ens eviten haver de tornar al punt de partida per a retrobar-nos amb ell.

Google Fonts

El domini de Georgia, Verdana i Arial té els dies comptats. Un dels elements que ha anat marcant la diferència en els webs és l’evolució de les tipografies, gràcies als diferents paquets gratuïts de fonts que hi ha disponibles i – sobretot – a Google Fonts. Una eina més per a marcar la diferència.

Històries il·lustrades

Som a l’era d’allò visual i aquest 2015 ha demostrat el creixent interès per les històries il·lustrades amb imatges originals. S’ha acabat nodrir el nostre web únicament amb fotografies de biblioteques gratuïtes. Invertir en material gràfic treballat val la pena.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: