El debut d’un nou navegador web: Vivaldi

Compartir

Altament configurable i complidor amb tots els estàndards, aquestes són les credencials amb les quals es presenta el nou browser.

En la creació de la companyia que hi ha al darrere del navegador web Vivaldi hi trobem un antic CEO d’Opera Software, pel que aquest browser no neix orfe d’experiència empresarial que el recolzi.

Ha estat prop d’un any en fase de desenvolupament, i ara treu la seva primera versió madura, la 1.0, per a les tres principals plataformes d’escriptori: Windows, Mac OS X i GNU/Linux.

Pantalla de benvinguda de Vivaldi. Fer clic per a ampliar

Pantalla de benvinguda de Vivaldi. Fer clic per a ampliar

Entre les característiques que presenta aquest nou navegador web que, des d’avui, ja es pot descarregar en la primera versió final estable, hi tenim una interfície d’usuari minimalista i altament personalitzable. No es tracta només de canviar colors i esquemes visuals, sinó que, per exemple, la barra d’adreça o la que conté les diferents pestanyes obertes es pot moure per situar-la en qualsevol lloc de la finestra, ja sigui a dalt, a baix o als costats.

La barra de pestanyes es pot ubicar a la part esquerra de la interfície. Feu clic per a ampliar

La barra de pestanyes es pot ubicar a la part esquerra de la interfície. Feu clic per a ampliar

També es poden personalitzar les dreceres de teclat, de manera que accions senzilles com marcar una pàgina com a preferida, poden ser realitzades mitjançant la combinació de tecles que nosaltres escollim.

Tot plegat ens permet fer-nos el browser realment nostre.

Una altra funcionalitat que amplia l’experiència que podem tenir amb altres navegadors web són les “piles de pestanyes” (tab stacks). Aquesta consisteix en poder agrupar diferents pestanyes totes juntes en una de sola, a criteri de l’usuari.

Pestanyes apilades. Feu clic per a ampliar

Pestanyes apilades. Feu clic per a ampliar

D’aquesta manera, i si som dels qui treballem amb múltiples pàgines obertes en cada sessió, podem acabar amb la infinitat de pestanyes obertes que acabem tenint.

De la mateixa manera que Microsoft Edge, Vivaldi també ens permet afegir anotacions a les pàgines web que visitem i consultem. La funcionalitat de panells (panels) ens permet veure una pàgina web en un panell lateral adossat a la finestra principal de navegació.

La interfície d'usuari pot canviar de color segons la pàgina web en la qual ens trobem. Feu clic per a ampliar

La interfície d’usuari pot canviar de color segons la pàgina web en la qual ens trobem. Feu clic per a ampliar

Com ja ho ha vingut fent Opera, Vivaldi compleix amb els estàndards més moderns de la web, per tal de garantir una navegació òptima per qualsevol lloc.

Sembla difícil fer-se un lloc actualment entre navegadors amb la potència de Google Chrome, Mozilla Firefox, el binomi Internet Explorer-Edge en la plataforma Windows, i el Safari d’Apple per a Mac, quan fins i tot Opera està passant per problemes per garantir un espai mínim per al seu browser en l’ecosistema dels navegadors web d’escriptori.

Vivaldi ha ensenyat les seves cartes, ara caldrà veure la resposta del públic.

Guillem Alsina
Etiquetes: