El Dia de la poesia catalana a internet genera més de 4.300 piulades

Compartir

El 21 de març es va celebrar el Dia mundial de la poesia, però el 17 de març els catalans ja vam començar a escalfar motors.

El portal lletrA sobre literatura catalana de la UOC ja fa 4 anys que uns dies abans, el 17 de març, impulsa una iniciativa coneguda com el Dia de la poesia catalana a Internet, que convida a compartir a Twitter versos de poetes catalans amb l’etiqueta #jollegeixo.

Segons les dades de la UOC, enguany s’han generat més de 4.300 piulades amb aquesta etiqueta, un 5% més que l’any anterior, i els usuaris ha traspassat les barreres de Twitter compartint versos a blogs i altres xarxes socials, com ara Facebook, Instagram i Google+. L’etiqueta #jollegeixo, a més, va ser tema del moment (trending topic) a Barcelona a les 11 h del dilluns 17 de març.

Amb aquesta iniciativa destinada a fomentar la lectura de poesia en llengua catalana han col·laborat també el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Catalunya Ràdio, Biblioteques Públiques de Catalunya, Amical Wikimèdia i l’associació d’editorials independents Llegir en Català.

Al portal lletrA trobareu una selecció de les imatges i els versos que han circulat per Twitter, així com enllaços als blogs que han difós la iniciativa. A continuació us deixem un parell de gràfiques generades amb l’eina Hashtagify.me: a la primera podeu veure quins van ser els 6 usuaris més influents que van fer servir l’etiqueta #jollegeixo (el número de seguidors té un gran pes per calcular la influència d’un usuari a xarxes socials), mentre que a la segona trobareu les 10 principals etiquetes relacionades amb #jollegeixo (és a dir, les que els usuaris han afegit a les seves piulades amb #jollegeixo).

top 6 influencers top 10 hashtags related

Atenció: No perdeu de vista les etiquetes #AnyVinyoli, ja que enguany es commemora el centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli i el 30è aniversari de la seva mort amb una sèrie d’activitats, i #SantJordi, que ja s’acosta. Aquest any, regaleu poesia en català!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: