El govern alemany deroga la imposició de router

L'edifici del Reichstag, seu del parlament alemany, el Bundestag, des del 1999. Fotografia de Ross Huggett a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

A partir d’ara, els consumidors podran escollir marca i model del router que volen amb la seva connexió a Internet, o bé adquirir-lo com fins ara a través de la seva operadora.

Alemanya ha decretat per llei que la seva xarxa pública de comunicacions finalitza a la presa de paret de l’usuari i, per tant, de portes cap endins aquest pot escollir el maquinari que vulgui per connectar-s’hi.

Això implica que cap operadora pot forçar els seus clients i usuaris a adquirir un dels routers que els ofereix, a diferència del què passava fins ara al país.

L’executiu alemany entén que aquesta situació provocava desavantatges als consumidors com, per exemple, deficiències funcionals o, el que és encara pitjor, forats en la seguretat del dispositiu.

A partir d’ara, els internautes alemanys podran optar per adquirir un router en el mercat, o bé emprar el que els ofereixi l’operadora que els proporcioni el servei.

Per a les operadores, això significa que no tindran el control com fins ara sobre els routers dels usuaris i que, de forma segura, es negaran a intervenir a nivell tècnic en segons quina mena de problemes tingui un usuari que empri un router adquirit fora de l’operadora i que no consti en el catàleg d’aquesta.

No obstant, aquesta opció no serà l’escollida per la majoria dels usuaris, els quals davant d’aquesta possibilitat, seguiran comprant el router a la seva operadora.

Si afavoreix, però, a les petites empreses que fan un ús intensiu de la xarxa, i els usuaris particulars amb amplis coneixements tècnics que, d’aquesta manera, podran “jugar” amb el seu router per obtenir-ne el màxim profit.

La mesura presa pel govern alemany ha estat recolzada per un nodrit grup d’empreses i entitats, aplegades principalment en l’Associació Alemanya de Fabricants de Terminals de Telecomunicacions i en associacions de consumidors.

Imatge de portada: l’edifici del Reichstag, seu del parlament alemany, el Bundestag, des del 1999. Fotografia de Ross Huggett a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: