El govern de Turquia segueix amb la censura, ara bloqueja Google i Twitter

Compartir

Aquesta setmana el govern de Turquia va ordenar bloquejar Twitter perquè els més de 10 milions d’usuaris del servei en aquest país no tinguessin accés, ja que va ser utilitzar per denunciar fets de corrupció, segons el primer ministre Recep Tayyip Erdogan.

El bloqueig de serveis d’Internet a Turquia no és la primera vegada que succeeix, ja el 2010 el govern va ordenar bloquejar diversos serveis de Google. Les xarxes socials van ser polèmica durant les revoltes d’ara fa un any, però sense arribar a aquest extrem.

En un primer moment, els usuaris podien accedir al servei fent servir els DNS de Google. Els ciutadans van burlar el bloqueig fent graffitis pel carrer alertant de les claus d’accés amb la llegenda DNS: 8.8 .8.8 – 8.8.4.4.

Lamentablement això ja no ho poden fer més els usuaris, ja que ahir també van bloquejar el DNS i el que és pitjor, després van ordenar als proveïdors d’Internet que bloquegessin les IP de Twitter, de manera que els usuaris ja no poden res.

Però això no és tot, ara el govern també està pensant seriosament en bloquejar altres serveis socials comYoutube, ja que Google es nega a borrar alguns vídeos crítics en contra del primer ministre. Un d’aquests vídeos inclou una gravació en què Erdogan li diu al seu fill que oculti diners perquè no sigui descobert per investigadors.

Què us sembla aquesta decisió? 

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: