El mundial de futbol bat rècords de transferència a Internet

Imatge FIFA/Getty Images
Compartir

Quan arribem més o menys a l’equador de la festa del futbol mundial, en total s’han retransmès 32 terabytes de dades, superant amb escreix anteriors mundials i altres competicions esportives celebrades en el 2014.

Aquestes dades han estat proporcionades per l’operadora brasilera Oi, que ha estat escollida per la FIFA per proporcionar cobertura d’Internet als 12 estadis en els quals s’hi celebra el Mundial i als 20.000 periodistes internacionals que cobreixen la competició. Oi és també responsable al Brasil de fins a 700.000 punts d’accés públic a Wi-Fi.

En comparació a la xifra de dades generades pel Mundial de futbol, ​​els Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi van generar 34 Terabytes al llarg dels 17 dies que van durar, mentre que no seria d’estranyar que el Mundial arribi als 60. A la darrera Superbowl (la final de futbol americà) s’hi van consumir 1,9 Terabytes de dades.

El Mundial també supera amb escreix la Copa Confederacions de l’any passat, que va fer arribar els marcadors a la xifra de 7 Terabytes.

Per completar el seu planter de treballadors per a les necessitats derivades de la Copa del Món de Futbol, ​​Oi ha hagut de contractar 4.000 nous treballadors, llocs que seran en la seva gran majoria temporals, i ha augmentat la cobertura de les seves xarxes 2G, 3G i 4G a les ciutats que acullen partits del torneig.

Les xarxes Wi-Fi dels estadis també estan superant una dura prova; Oi estima que en els primers deu dies de mundial s’han connectat a aquestes xarxes uns 152.000 dispositius comptant ordinadors, tablets i smartphones, que es connecten a Internet per enviar tweets, entrades de xarxes socials, fotos i vídeos dels partits.

Imatge que il·lustra aquest article: FIFA/Getty Images

Guillem Alsina
Etiquetes: