El nou Google+ permet compartir continguts a Facebook

Google +
Compartir

La renovada xarxa social amplia la funció de compartir posts per donar cabuda a enviar enllaços a Facebook i Twitter. Això si, sempre apuntant cap a la mateixa Google+.

Si no pots vèncer-lo, uneix-t’hi? Podria semblar-ho a priori, però no es tracta d’això; si ahir us explicàvem el rentat de cara que Google ha aplicat a la xarxa social Google+, ben aviat n’hem descobert una funcionalitat inesperada: quan compartim un contingut ja fet (compte, no quan el redactem) el podem compartir a més de en la pròpia Google+, també a Facebook i a Twitter.

Això, en primer lloc, suposa un reconeixement: Google admet aquestes xarxes socials com una referència, i és per això que hi permet compartir els continguts. Però també pot funcionar com una arma: si fins ara per treballar amb aquestes tres xarxes socials necessitàvem fer-ho per a cadascuna individualment, o bé emprar una aplicació com Hootsuite, ara ho podem fer directament des de Google+.

No ens permet encara funcionalitats com la programació de continguts a una hora determinada (publicació en diferit), i no hi ha cap indici de que ho pugui incloure en un futur, però per compartir continguts al moment entre diferents xarxes socials, és una eina que pot servir.

Quan fem clic sobre la icona per compartir un contingut ens apareix un quadre de diàleg amb les diferents opcions de xarxes socials que tenim al nostre abast. Si sel·leccionem Facebook o Twitter, el que fa el sistema és obrir una finestra de diàleg per compartir el contingut en forma d’enllaç a Google+, emprant les APIs dels respectius serveis de destinació (Facebook i Twitter).

La finestra per compartir continguts des de Google+, on veiem les opcions de fer-ho cap a Facebook i Twitter

La finestra per compartir continguts des de Google+, on veiem les opcions de fer-ho cap a Facebook i Twitter

Particularment, em queda la incògnita sobre l’objectiu exacte d’aquesta opció, i com és que Google ha accedit a permetre compartir continguts des de la seva xarxa social amb dos rivals directes com són Facebook i Twitter, però entenc que amb el canvi, Google+ queda relegada no com una xarxa social de propòsit general, si no de nínxol i, per tant, no és exactament una competència directa a Facebook. I, de fet, Google pot guanyar alguna que altra visita per aquesta via.

Abans de compartir continguts a Facebook des de Google+ tingueu present que la xarxa social de Mark Zuckerberg penalitza (per poc que sigui) els posts realitzats des d’eines externes a la pròpia Facebook, pel que els vostres continguts podrien perdre certa visibilitat.

Guillem Alsina
Etiquetes: