El PSOE demana regularitzar les xarxes socials després dels comentaris per l’assassinat d’Isabel Carrasco

Compartir

El portaveu de Sanitat del PSOE al Congrés, José Martínez Olmos, ha demanat al Govern que reguli les xarxes socials “davant l’allau de comentaris indignants que moltes persones van fer”, després de l’assassinat aquest dilluns de la presidenta de la Diputació de Lleó i membre del PP, Isabel Carrasco.

“No és per descomptat la primera vegada que aquest tipus de coses succeeixen. Jo sóc un usuari actiu de les xarxes socials i considero, (com la immensa majoria de persones que fem servir les xarxes socials), que són un potent instrument de comunicació social que ha vingut per quedar-se”, ha lamentat el diputat andalús.

En resum, demana una regulació que inclogui des d’un observatori, un codi de conducta, el protocol per actuar i la metodologia que s’ha d’utilitzar en aquests casos. Durant el dia d’avui hem pogut veure diversos tweets fets per polítics espanyols recolzant aquestes declaracions i lamentant els insults que precisament Olmos comentava en el seu bloc.

Aquesta notícia arriba uns dies desprès de conèixer la sentència de @ximicomix, un usuari de Twitter condemnat a pagar 1.300 euros de multa per insultar la Delegada del Govern Espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes. A més, recordem que fa unes setmanes es van detenir 21 persones acusades d’incitar la violència a través de les xarxes socials. Un cop més s’obre el debat sobre l’ús i la regulació d’aquests canals i fins a quin punt existeix la llibertat d’expressió. Què n’opineu?

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: