El roaming europeu deixarà d’existir al 2017

Compartir

La Unió Europea ha acordat eliminar el sobrecost que suposa als ciutadans dels 28 estats membres l’ús del telèfon mòbil quan es troben fora del seu país

Juny del 2017: data en què la Unió Europea ha acordat eliminar les tarifes d’itinerància o ‘roaming‘ en connexions mòbils en els 28 Estats membres definitivament. Si el termini es compleix, a partir de llavors podrem utilitzar el nostre telèfon mòbil durant els viatges pagant el mateix que al nostre país d’origen, sense témer una dolorosa factura per un descuit o per haver hagut de fer-lo servir per a una emergència.

Encara falta l’aprovació definitiva, però l’acord suposa el primer pas per a la fi d’una llarga lluita de la UE per a suprimir el ‘roaming’. El canvi serà gradual: l’any 2016, el minut passarà a costar 0,05 euros, els missatges, 0,02 euros i el MB 0,05 euros (dels 0,19 euros el minut, 0,06 per SMS i 0,20 el MB que paguem aquest 2015). El 15 de juny del 2017 és la data fixada perquè els usuaris europeus paguem les tarifes que tenim contractades al seu país, tot i trobar-nos fora d’ell.

Per a evitar allò que s’ha anomenat un “ús abusiu“, és a dir, que l’usuari pugui contractar una SIM d’una operadora d’un país estranger que ofereixi preus més baixos que qualsevol operadora del seu país d’origen i utilitzar-la on vulgui, s’establiran uns límits de consum i quantitats extres a pagar en cas de superar-los.

Si el Parlament i el Consell europeus aproven el text i els estats membres ratifiquen el projecte d’acord durant els pròxims sis mesos, direm “adéu” al roaming.

Clara Pariente
Etiquetes: