El smartwatch serà una eina d’identificació en operacions bancàries

Compartir

Segons un estudi de Juniper Research, el 2020 es produiran fins a 100 milions d’operacions de banca electrònica a través de rellotges intel·ligents, en la seva major part identificacions per confirmar transaccions.

En un estudi sobre la banca digital des d’ara i fins al 2020, incidint en aspectes com la banca mòbil, la banca online i l’ús de wearables, dut a terme per la consultora Juniper Research, s’arriba a la conclusió de que els rellotges intel·ligents (smartwatches) tenen un gran futur en aquest àmbit, sobretot pel que fa a les seves possibilitats d’identificació unívoca de l’usuari.

Amb una sèrie de sensors que permeten mesurar certs paràmetres del nostre cos, els rellotges intel·ligents poden evolucionar fins convertir-se en eines que ens identifiquin amb poc marge d’error de manera unívoca entre moltes altres persones; així, combinant eines com una petita càmera, un lector d’empremta digital, i la mesura del nostre ritme cardíac i altres paràmetres, poden fer-se una imatge més fidedigna de que som qui diem ser, i emprar aquesta informació per autentificar-nos i permetre’ns aprovar operacions amb les nostres llibretes d’estalvis i targes de crèdit.

El creixement de l’ús d’aplicacions de banca en línia a través de wearables serà espectacular al llarg dels propers anys: de 10 milions d’operacions que es produiran a tot el món el 2017, Juniper preveu superar els 100 milions el 2020.

Les informacions financeres que arribin en temps real i puguem veure als nostres canells també ens atraurà i farà créixer les xifres d’ús, encara que Juniper afirma que avui en dia això es veu més com un truc de les entitats per fidelitzar client o com un truc per vendre l’aparell, el smartwatch.

Tot i això, s’imaginen poden controlar les cotitzacions en temps real sense haver de treure el telèfon de la butxaca, i poder fer operacions de compra i vende només prement un botó al nostre canell? Molts petits inversors voldrien gaudir d’aquesta possibilitat, i cap aquí és precisament cap on ens porta la tecnologia.

Segons Juniper, i tal i com he explicat anteriorment, l’autentificació multi-factor que ens permet realitzar el rellotge intel·ligent continuarà essent el principal ús d’aquests dispositius per als usuaris del negoci bancari.

El 2020, fins a un 37% de la població mundial serà usuaria dels serveis en línia del sector bancari.

El smartwatch serà una eina d’identificació en operacions bancàries
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: