El smartwatch serà una eina d’identificació en operacions bancàries

Compartir

Segons un estudi de Juniper Research, el 2020 es produiran fins a 100 milions d’operacions de banca electrònica a través de rellotges intel·ligents, en la seva major part identificacions per confirmar transaccions.

En un estudi sobre la banca digital des d’ara i fins al 2020, incidint en aspectes com la banca mòbil, la banca online i l’ús de wearables, dut a terme per la consultora Juniper Research, s’arriba a la conclusió de que els rellotges intel·ligents (smartwatches) tenen un gran futur en aquest àmbit, sobretot pel que fa a les seves possibilitats d’identificació unívoca de l’usuari.

Amb una sèrie de sensors que permeten mesurar certs paràmetres del nostre cos, els rellotges intel·ligents poden evolucionar fins convertir-se en eines que ens identifiquin amb poc marge d’error de manera unívoca entre moltes altres persones; així, combinant eines com una petita càmera, un lector d’empremta digital, i la mesura del nostre ritme cardíac i altres paràmetres, poden fer-se una imatge més fidedigna de que som qui diem ser, i emprar aquesta informació per autentificar-nos i permetre’ns aprovar operacions amb les nostres llibretes d’estalvis i targes de crèdit.

El creixement de l’ús d’aplicacions de banca en línia a través de wearables serà espectacular al llarg dels propers anys: de 10 milions d’operacions que es produiran a tot el món el 2017, Juniper preveu superar els 100 milions el 2020.

Les informacions financeres que arribin en temps real i puguem veure als nostres canells també ens atraurà i farà créixer les xifres d’ús, encara que Juniper afirma que avui en dia això es veu més com un truc de les entitats per fidelitzar client o com un truc per vendre l’aparell, el smartwatch.

Tot i això, s’imaginen poden controlar les cotitzacions en temps real sense haver de treure el telèfon de la butxaca, i poder fer operacions de compra i vende només prement un botó al nostre canell? Molts petits inversors voldrien gaudir d’aquesta possibilitat, i cap aquí és precisament cap on ens porta la tecnologia.

Segons Juniper, i tal i com he explicat anteriorment, l’autentificació multi-factor que ens permet realitzar el rellotge intel·ligent continuarà essent el principal ús d’aquests dispositius per als usuaris del negoci bancari.

El 2020, fins a un 37% de la població mundial serà usuaria dels serveis en línia del sector bancari.

Guillem Alsina
Etiquetes: