El Voluntariat per la llengua ha impulsat 81.695 parelles lingüístiques en 10 anys

Compartir

Malgrat les bones i recents xifres sobre la presència del català a les institucions i al carrer, no vivim en plena normalitat lingüística avui en dia. Per això, és d’especial agraïment la tasca que fan entitats i organitzacions en defensa de la llengua, que promouen des d’accions, programes o estudis per promoure l’ús del català en tots els àmbits. Des de fa molts anys és ben coneguda la bona tasca que fa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, sobretot amb el programa de voluntariat.

Aquesta setmana l’ens ha fet públic moltes dades relacionades amb el programa Voluntariat per la llengua, un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. L’any 2013 hi han participat 11.836 persones, 5.102 (el 43%) de les quals ho han fet com a voluntaris i 6.734 com a aprenents (57%), el que fa un total de 10.208 parelles lingüístiques només al llarg de 2013.

Des del 2003, any que es va impulsar el projecte, s’han fet 81.695 parelles, i en els últims cinc anys la participació ha consolidat la xifra de 10.000 participants a l’any. Al voltant del programa, que ha estat reconegut per la Unió Europea com una de les millors pràctiques de reforç a l’aprenentatge d’una llengua, s’han celebrat 1.406 activitats de dinamització en les quals han participat 60.605 persones.

Vols participar-hi? Entra al seu web.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: