Els Estats Units rebutja la creació d’un Internet europeu

Compartir

Després de les polèmiques al voltant de l’espionatge massiu dels Estats Units, diversos països com Alemanya o França s’han plantejat la creació d’un Internet europeu amb l’objectiu de mantenir les nostres dades personals lluny dels ulls nord-americans.

Com no podia ser d’una altra manera, això no ha agradat gens als americans, que han manifestat que impedir fluxos de dades transfronterers, així com limitar el comerç 2.0 internacional, vulnera les lleis i els tractats, segons informa Routers.

Pel que sembla, la Oficina del Representant Comercial d’Estats Units  USTR està preocupada per la proposta de crear aquest Internet europeu, que estaria destinada donar-li avantatge a les empreses europees sobre la competència nord-americana.

Segons la USTR:

Les recents propostes de països de la Unió Europea per crear una Europa única xarxa electrònica (sobrenomenat “Schengen Cloud”) podrien potencialment portar a l’exclusió o la discriminació contra els proveïdors estrangers de serveis de xarxa.

En qualsevol cas, el Deutsche Telekom també ha suggerit la creació de certes lleis per aturar que les dades cibernètiques creades a Europa siguin segrestades des dels Estats Units però també a través d’Àsia, ja que una alternativa podria permetre que les empreses dels Estats Units accedeixin a les dades europees sempre sense els estàndards europeus de privacitat.

En conclusió, les filtracions que ja han vist la llum i les que s’espera que coneguem en les properes setmanes no han passat desapercebudes per ningú, i menys per institucions i governs. Estarem atents als moviments que els diferents agents puguin fer, ja que podrien passar molt coses, i grans, arran d’aquest tema.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: