Els Jocs d’Hivern de Sotxi 2014 en 10 piulades

Compartir

Després d’uns memorables Jocs d’hivern celebrats a Sotxi, anem a repassar algunes de les històries més tuitejades, ja que aquest cop i per diferents motius hi ha hagut molta activitat a les xarxes socials:

1. Homosexualitat

Abans fins i tot que els jocs de Sotxi haguessin començat, la comunitat LGBT i el seu entorn ja s’havia mobilitzat a Twitter i s’havien assegurat que les lleis russes de “propaganda gai”, que imposen multes per parlar en defensa dels drets dels homosexuals, fossin el focus d’atenció dels mitjans de comunicació de tot el món.

2. Converses de vàter

Les instal·lacions de la vila olímpica de Sotxi va provocar molta polèmica.

3. Wow

Els jocs de Sotxi han incorporat alguns nous esports espectaculars.

4. Fins sempre

Sarah Burke va ser una canadenca pionera del halfpipe femení i impulsora d’aquesta modalitat en el programa de Sotxi. Tràgicament Sarah va morir en un accident durant un entrenament el 2012, a l’edat de 29 anys, el que va portar a l’entrenador canadenc a realitzar el recorregut del halfpipe amb les cendres de Sarah, per després escampar-les sobre les anelles olímpiques en un sentit homenatge a l’esportista.

5. Doble or

En un fet poc habitual en una olimpíada, la suïssa Dominique Gisin i l’eslovena Tina Maze han estat les guanyadores de dos ors olímpics en la modalitat femenina de descens, la prova reina de l’esquí alpí, fent un temps d’1 minut 41 segons i 57 centèsimes.

6. Llàgrimes de plata

La majoria estariem feliços per aconseguir una medalla de plata en uns Jocs Olímpics, però per a l’equip femení d’hoquei sobre gel dels EUA, la derrota a la final davant l’equip de Canadà va ser una mala notícia.

7. Judicis

Quan l’estrella russa del patinatge artístic Adelina Sotnikova va vèncer a la fins llavors campiona, Yuna Kim de Corea del Sud, i va guanyar la medalla d’or en la competició individual femenina, es van fer serioses preguntes sobre la imparcialitat dels jutges russos.

8. Mariachi alemany

Hubertus von Hohenloe, un aristòcrata alemany nascut a Mèxic, va ser catapultat a la fama mundial per uns moments, no per ser l’únic representant de Mèxic en els jocs o per ser la persona de més edat competint, sinó més aviat per la seva elecció de vestuari: un vestit d’esquí de temàtica mariachi.

9. Tot queda entre germanes

Les germanes Justine i Chloe Dufour-Lapointe van compartir pòdium després de fer-se amb les medalles d’or i plata respectivament en la prova d’esquí estil lliure.

10. Bon humor

Els organitzadors d’aquests jocs d’hivern van fer una broma de l’error que van tenir a la cerimònia d’inauguració quan una dels cinc anelles olímpiques va fallar. Durant l’acte de cloenda, centenars de ballarins van recrear el moment, formant quatre anelles perfectes mentre que un grup estava en formació tancada.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: