Els joves amb titulació universitària dupliquen les possibilitats de trobar feina

Compartir

S’ha presentat la cinquena enquesta d’inserció laboral dels graduats universitaris de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. L’estudi revela que el pas per la universitat duplica l’oportunitat de tenir feina respecte a les persones que només han finalitzat la primària. Així, el 85% dels titulats a les universitats catalanes treballa tres anys després de finalitzar els estudis. Una dada que situa l’atur entre els graduats en l’11%, molt per sota del 34% que afecta a les persones amb estudis primaris i del 26% d’atur que pateixen la població amb estudis de secundària.

La taxa d’ocupació encara és més alta en el cas dels doctors ja que el 93% treballa tres anys després d’haver acabat la els estudis. A més, l’atur només afecta el 5% dels doctorats. Pel que fa a les taxes de població inactiva –que continuen estudiant, estan de baixa per maternitat, etcètera–, és del 4% entre els graduats i del 2% entre els doctors.

A més de la taxa d’ocupació, l’enquesta també revela que graduats i doctors tenen una major retribució econòmica que la resta de la població i que el temps a trobar feina és més reduït: el 77% dels graduats tenia feina 3 mesos després de sortir de la universitat.

El director general d’Universitats, Lluís Jofre, ha valorat “molt positivament” els resultats de l’enquesta. En aquest sentit, Jofre ha subratllat que els resultats de l’estudi evidencien que la universitat “continua afavorint la inserció laboral”, malgrat el context de crisi econòmica. Així mateix, l’enquesta també mostra “l’adequació” entre la feina dels graduats i la seva titulació i, segons els resultats, 8 de cada 10 titulats fa funcions universitàries. Uns indicadors que, segons el director general d’Universitats, “continuaran millorant amb la incorporació als resultats de l’enquesta dels graduats que cursen estudis adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior”.

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: