Els rellotges intel·ligents donen el primer pas per prescindir dels smartphones

LG Watch Urbane Second Edition
Compartir

En un anys, els assistents de veu podrien substituir les apps que trobem al nostre terminal, permetent-nos prescindir d’aquest a les butxaques i treballant només amb el rellotge.

Google ha anunciat que Android Wear incorpora oficialment suport per a connexions cel·lulars, és a dir, que a partir d’aquí tots els dispositius que emprin Android Wear com a sistema operatiu podran connectar-se mitjançant la xarxa de telefonia mòbil tal i com ho fan actualment els smartphones (veu i dades) i les tauletes tàctils (habitualment, només dades).

La connexió a xarxes mòbils del rellotge funcionarà sempre i quan el telèfon mòbil al qual està sincronitzat el rellotge també estigui connectat a una xarxa de telefonia i dades mòbil, però podrem prescindir del terminal i treballar només amb l’smartwatch per rebre missatges i notificacions i poder respondre-hi.

Fins i tot podrem rebre i realitzar trucades des del nostre rellotge, el que possibilitarà que en ocasions deixem el telèfon a casa i sortim només amb el rellotge posat i amb un mans lliures Bluetooth com, per exemple, quan sortim a córrer.

LG Watch Urbane Second Edition

LG Watch Urbane Second Edition

El primer rellotge intel·ligent que gaudirà d’aquesta possibilitat és la segona generació de l’LG Watch Urbane, que ja fou anunciada per la companyia sud-coreana a principis d’octubre.

Aquest és un pas interessant, car és el primer que ens permet prescindir d’un smartphone sense deixar de realitzar part de les tasques que aquest ens permet, gràcies a un altre aparell diferent i complementari, i a la tecnologia dels assistents de veu, en aquest cas Google Now.

Aquesta tecnologia, la dels assistents que podrem interpelar de viva veu i que ens respondran de la mateixa manera, és la que en un futur a llarg termini substituirà a les apps, segons s’ha dit en el darrer simposi de la consultora Gartner, i que ens permetrà comunicar-nos amb els nostres dispositius a través d’ordres verbals en llenguatge natural.

Guillem Alsina
Etiquetes: