Els vídeos de Periscope, disponibles indefinidament

Compartir

A més, es podrà emetre des de drons, i també cercar les emissions realitzades.

L’entrada de Facebook en el sector del social live streaming el mes passat ha fet espavilar a Twitter, que ha anunciat interessants novetats que podrem veure implementades al seu servei Periscope al llarg dels propers dies.

La principal és, sens dubte, la de poder guardar les emissions que fem durant temps indefinit. Fins ara, quan fèiem una emissió a través de Periscope, aquesta estava disponible només durant les 24 hores següents, un dia sencer després del qual el vídeo era automàticament esborrat, seguint una filosofia semblant a la que mou Snapchat.

Si bé es podrà configurar Periscope per a què les emissions continuïn essent esborrades després de 24 hores, l’opció per defecte serà desar-les i tenir-les disponibles a través de l’app i de Twitter durant temps indefinit, de la mateixa manera que ho fa Facebook.

A qui pot fer mal el desat permanent dels vídeos és a YouTube, ja que fins ara, aquells usuaris que buscaven una presència permanent de les seves emissions en directe, havien de descarregar el vídeo un cop havien pujat aquest a la xarxa des de l’app de Periscope, i després pujar-lo a un servei que l’emmagatzemés permanentment, generalment YouTube.

A més de guardar les emissions de vídeo de manera indefinida, la nova aplicació de Periscope també permetrà als usuaris buscar aquestes emissions per paraules clau en el títol o en la descripció, així com també per hashtags. Aquesta funció té molt de sentit amb el fet de poder desar els vídeos indefinidament.

Una altra funcionalitat que s’introdueix en el servei és la d’emetre directament des de drons, inicialment els del fabricant DJI controlats des d’iPhones, encara que és probable que en un futur proper aquesta funcionalitat s’estengui als aparells d’altres fabricants i a terminals Android.

En aquest cas, els usuaris podran canviar en la mateixa emissió de càmera, alternant entre la que equipa el dron i la de l’iPhone, podent afegir-hi també una GoPro.

Guillem Alsina
Etiquetes: