Emojli, la xarxa social feta només de dibuixos

Emojis
Compartir

No només es permeten tan sols emojis en els textes, si no que el mateix nom d’usuari ja ha d’estar composat exclusivament d’aquests.

Ningú pot dubtar de l’èxit dels emojis, aquests petits dibuixets que primer en formes tan senzilles com cares somrients o tristes, buscaven transportar al destinatari del missatge, emocions afegides com ara sarcasme, felicitat o disgust.

Els emojis són tan vells com la mateixa Internet i, de fet, el seu embrió són els smileys (somriures en anglès) en format text emprats per aclarir possibles dubtes i malentesos deguts al context cultural en el qual s’esdevé una conversa. Així, un smiley com 🙂 afegit a una frase (gireu el cap 90 graus en sentit antihorari per mirar-lo, i veureu una cara somrient) significa una persona somrient, i pot voler dir segons el context que allò ho diem en broma o busca ser una frase amable.

Igualment, ens podem trobar amb smileys molt senzills d’interpretar com 😉 (picar l’ullet), 😀 (riure), 😐 (estar seriós) o 🙁 (trist).

Els emojis no són més que l’evolució gràfica d’aquests símbols, nascuda i crescuda al Japó, i que ha acabat arribant primer als programes de missatgeria instantània i, d’aquí, als sistemes operatius mercès a la seva popularització.

Emojli és una xarxa social de la qual se n’ha anunciat la futura disponibilitat, i que només permet als seus usuaris comunicar-se mitjançant l’ús d’emojis, és a dir, emoticones gràfiques.

Ja el mateix nom d’usuari ha d’estar composat a base d’emoticones i, per a això, dóna una sèrie de facilitats per crear els símbols, com ara una pàgina on els podem trobar tots per fer copiar i enganxar. En sistemes com Android a partir de la versió 4.4 KitKat ja disposem de suport nadiu per a aquests caràcters.

Pot tenir èxit una xarxa social basada exclusivament en emojis? Recorreré a un tòpic, però “coses més rares s’han vist“, i és probable que a molts usuaris els costi menys expressar un estat amb una cara somrient o una de trista, que no pas escrivint, especialment si aquest s’actualitza des d’un smartphone.

De moment només podem reservar el nostre nom d’usuari basat en emojis a Emojli, però encara no la podem fer servir.

Guillem Alsina
Etiquetes: