Encripta les teves comunicacions en emoticones gràcies a Mozilla

Compartir

Una eina en línia de fàcil ús ens permet dotar d’una encriptació senzilla als nostres missatges.

Mozilla segueix amb la seva tasca pedagògica de divulgar les virtuts de l’encriptació en l’ús diari per a tots els internautes, i buscant una eina senzilla per a aquesta tasca, ha pensat aprofitar els populars emojis per a crear una nova eina d’encriptació que permet codificar un missatge en un d’aquests simpàtics dibuixos.

Codemoji és una eina en línia de fàcil ús que substitueix les lletres d’un text per símbols emoji, a partir d’una clau (un símbol escollit per nosaltres) i que serà el que permetrà desxifrar el missatge.

Per tant, aquesta clau també l’haurem de fer arribar a la persona a la qual va adreçat el missatge, per tal que pugui descodificar-lo.

És clar que Codemoji és una eina més per “jugar” que per a intercanviar missatges seriosos i que s’han de mantenir en secret, però precisament la seva senzillesa en fa una eina potent per fer pedagogia del que és la criptografia.

Qualsevol internauta pot fer servir Codemoji sense haver de tenir coneixements tècnics, car la mateixa eina ens dóna una introducció sobre com s’ha de fer servir l’eina i com hem de transmetre el missatge un cop codificat.

Guillem Alsina
Etiquetes: