Es queda sense casa per culpa de Google Maps

Compartir

Equip de demolició. Consulta de l’adreça de la casa a tirar a terra a Google Maps. Feina feta. Descobrir que les indicacions estan malament. Disculpes.

Qui més qui menys ha tingut l’experiència d’haver consultat una adreça a Google Maps i que aquest l’hagi portat a un lloc molt proper però no exacte. Segurament ni us en recordareu, car haurà estat un fet que no arriba a la categoria d’anecdòtic.

Però més que anecdòtic serà per a una dona de Rowlett (Texas, Estats Units) a la qual van tirar a terra casa seva… per culpa de Google Maps.

Segons informa la CNN, un equip de demolició que havia d’anar a tirar a terra una casa veïna va consultar a Google Maps on estava localitzada aquesta. La informació que van entrar era la correcta, però la casa a la que apuntava el servei de mapes no era la correcta.

Danyada l’any passat per un huracà, la casa de la Sra. Díaz (la cadena televisiva nord-americana no n’ofereix més informació) encara s’aguantava dreta. L’equip de demolició, creient-se equivocadament en el lloc correcte, va rematar la feina que el fenomen natural havia deixat inacabada.

El que em resulta més curiós del cas és que, malgrat que el punt marcat per Google Maps fos l’incorrecte, en arribar al lloc dels fets l’equip no contrastés que el carrer era Calypso Drive, i no Cousteau Drive.

Segons continua la CNN, Google informa que ja ha arreglat l’errada i demanat perdó, així com han aclarit que obriran una investigació interna per saber què ha fallat. Alguns dirien que val més tard que mai, és de suposar que la Sra. Díaz pensa més aviat que “a bona hora“…

Potser el fet que el carrer on havien d’anar porti el nom de l’insigne científic oceanògraf francès Jacques Cousteau, i que el carrer on van anar a parar porti el del vaixell que va fer famós (el Calypso) té alguna relació. Potser algun operador humà havia d’entrar les dades a la base de dades i, coneixedor del personatge, va badar i va confondre els termes mentre pensava en una altra cosa.

En general, les informacions que ens trobem en els sistemes de mapes com el de Google, Apple o Here són prou acurades, però sempre les hem de contrastar si es tracta d’una cosa important com ara… tirar a terra una casa.

Guillem Alsina
Etiquetes: